560
802 shares, 560 points

Te pregăteşti pentru o deplasare business sau mergi cu prietenii la concertul trupei preferate; vrei, pur şi simplu, să te deconectezi de toate şi să pleci în vacanţă.

Indiferent care e scopul sau durata următoarei tale călătorii, cu siguranţă vrei să ai tot ce îţi trebuie cu tine, fără prea multe bătăi de cap. Odată ce ai rezervat hotelul şi biletele de avion, bagajul este ultimul lucru care mai stă în calea plecării tale. Iată mai jos câteva trucuri utile.

1. Fă o listă

Poate că sună un pic plictisitor, dar listele sunt calea către o vacanţă fără griji. Separă pe o listă lucrurile care îţi sunt absolut necesare de cele pe care doar ai dori să le iei cu tine, dar care nu sunt esenţiale; fii realist în privinţa capacităţii bagajului tău. Dacă ai nevoie de inspiraţie, poţi să începi cu următorul lucru:

2. Nu uita trusa de prim ajutor

O mică trusă cu pastilele, unguentele şi medicamentele pe care s-ar putea să fie nevoie să le foloseşti e suficientă. Nimeni nu visează să aibă parte în concediu de dureri de cap, febră, indigestii sau toate trei la un loc. Probabil că acasă e suficient să iei remediul pe care îl ai la îndemână şi să îţi treacă, dar în alte ţări e posibil ca medicamentele respective să fie eliberate doar pe baza de prescripţie medicală.

3. Fii atent să păstrezi spaţiu suficient în bagaj pentru eventualele cumpărături

Indiferent că este vorba despre cumpărături din duty-free sau suveniruri din vacanţă, inevitabil te vei întoarce acasă cu mai multe decât atunci când ai plecat.

4. Încălţăminte mai puţină

Cel mai voluminos şi mai frustrant lucru din bagajul de călătorie. Vei avea nevoie de atâtea perechi de încălţări în funcţie de cât timp vei fi plecat, dar recomandarea noastră este să te rezumi la trei perechi de încălţări pentru una sau două săptămâni. Mult mai important decât spaţiul pe care îl ocupă este utilitatea lor. Cel mai bine este să porţi în avion perechea cea mai voluminoasă şi mai greoaie şi ai salvat spaţiu în bagaj.

5. Cosmetice minime

Mai puţine cosmetice înseamnă şi riscuri mai mici pentru explozia de scurgeri de lichide prin bagaj peste care ai putea să dai când îţi deschizi valiza la destinaţie. Dar dacă chiar nu poţi trăi fără crema aceea specială de faţă de exemplu, atunci ia-ţi doar atâta cantitate de care ai avea nevoie pe parcursul călătoriei. În felul acesta poţi să descarci ce a rămas într-un recipient mai mic si să faci mai mult spaţiu pentru extra-bagajul de la întoarcerea acasă.

6. Rularea hainelor

Acest sfat cu siguranţă e subiect de discuţii, dar noi credem că să rulezi hainele este cea mai potrivită metodă de împachetare. Nu numai că elimină cutele de la şifonat, dar ocupă şi mai puţin spaţiu în bagaj.

7. Nu uita de încărcătoare

Dacă ai nevoie de încărcătoare pentru laptop, telefon sau aparat foto, ia-le cu tine ca să eviţi preţurile de lux din aeroporturi atunci când ţi-e lumea mai dragă.

8. Ia haine de zi cu zi, nu îmbrăcăminte excentrică sau de ocazie

Atunci când eşti presat de spaţiul limitat din valiză, împachetează hainele cele mai bune pentru zi de zi şi rezumă-te, de exemplu, la doar o ţinută elegantă de seară.

9. Fii atent cu lucrurile delicate

Dacă trebuie să împachetezi obiecte din porţelan chinezesc sau din sticlă, pune-le în folii cu bule de aer sau plasează-le între haine la mijlocul bagajului, acesta fiind cel mai sigur mod de a ajunge cu ele întregi la destinaţie.

10. Împachetează hainele pe categorii

Bluze la bluze, tricouri la tricouri, pantaloni la perechi de pantaloni – în felul acesta va fi mai simplu pentru tine să găseşti ce ai nevoie şi să desfaci bagajul doar într-o parte.

11. Nu estima vremea, verifică prognoza meteo

În funcţie de destinaţia de călătorie, prognoza vremii este fie cea mai bună prietenă a călătoriei tale, fie cel mai mare inamic. Verifică prognoza cu o zi înainte de zbor şi ajustează-ţi bagajul conform prognozei, fă loc şi pentru umbrela care nu te lasă la greu în caz de nevoie.

12. Prosoape?

Prosoape! Încă un tip de obiect care umple spaţiul imediat. Verifică din timp dacă la cazare ţi se vor oferi şi prosoape, de cele mai multe ori da.

13. Nu pleca de acasă fără lucrurile indispensabile

Verifică şi iar verifică să ai la tine banii şi cardul bancar, un paşaport sau, după caz, actul de identitate valid. Mai mult, dacă crezi că un lucru anume îţi va fi extrem de folositor şi cât mai curând (poate chiar în aeroport), de exemplu o jachetă, pune-o deasupra.

 

sursa: www.momondo.ro

Booking.com

Like it? Share with your friends!

560
802 shares, 560 points

Comentarii

comentarii