Dacă o călătorie ar fi tortul de aniversare al unui copil durduliu, putem spune că pregătirea de dinaintea acesteia este una din porțile îmbibate în cel mai mult sirop de ciocolată. Sau cam așa ceva. Nu multe sentimente gâdilă satisfacția sub bărbie mai drăgălaș decât o face mulțumirea de sine după ce te vezi cu biletele rezervate, cu ghidul de călătorie cumpărat și parcurs și cu telefonul doldora de cele mai utile aplicații de călătorie.
Am analizat cu conștiinciozitate varietatea de aplicații existente și am întocmit un top 20 al celor de care vei avea nevoie în anul ce bate la ușă. Nu contează când sau unde călătorești și nici dacă folosești iOS sau Android, tot ce contează este să pui mâna să le descarci!
1. Kindle
Indiferent cât de devotat ești cărților tipărite, nu poți nega că atunci când călătorești este mult mai ușor să folosești un Kindle decât să cari cu tine 10 cărți. Deși nu vei putea face schimb de cărți vechi la librăriile locale (care oferă acest serviciu), îți va ușura bagajul.
2. SAS Ghid de supraviețuire
Tu nu știi deja să comunici în codul morse? Cum? Habar să faci un foc? Norocul tău că această aplicație a văzut lumina soarelui pentru că dacă ai de gând să te aventurezi în sălbăticie, îți va folosi beaucoup. Creată de un fost soldat și instructor SAS, aplicația conține sute de lecții de supraviețuire utile, atât acasă, cât și în mijlocului nicăieriului. Și ce dacă ai de gând să stai la un hotel de 5 stele în Green Village din New York? Când au fost vreodată măsurile de siguranță în plus? (valabil pentru iOS și Android)
3. FlightAware
Oprește-te din a mai descărca câte o aplicație diferită pentru fiecare călătorie cu avionul! FlightAware te ține la curent cu toate zborurile în timp real, îți trimite notificări și îți arată întârzierile din aeroporturi. (valabil pentru iOS și Android).
4. LoungeBuddy
Tu cum îți omori timpul pe durata escalelor? Citești o carte? Două? Trei? Refresh-uiești news feed-ul până când simți că ecranul telefonului prinde forma amprentei degetului mare? Începi să-ți cumperi de-ale gurii din aeroport până constați că deja ți-ai cheltuit bugetul pentru prima zi de vacanță? Ce ai spune, mai degrabă, de ceva liniște, pace și, de ce nu, un duș, pe durata escalelor? Păi toate astea au un nume destul de clar: camera de zi a aeroportului (airport lounge).
Bine, bine, dar unde Dumnezeului găsesc așa ceva? Așteptam să întrebi asta. Cu aplicația LoungeBuddy, primești acces spre 170 de lounge-uri din toată lumea, plătind numai atât cât folosești. Așa că data viitoare când te-așteaptă o escală lungă cât toate zilele de sărbătoare, găsește locul unde să te refugiezi de agitația din aeroport și fă rezervările de rigoare (valabil pentru iOS și Android).
5. Google Translate
Google Translate este pentru internet un fel de Elvis Presley pentru muzica rock and roll. Iar în momentul când îți dai seama că mai funcționează și offline, și în timp-real, mai că-ți vine să-ți tatuezi „GT” la vedere. Descarcă-ți aplicația în limba de care ai nevoie și nu vei mai trece niciodată prin momente de toată jena în călătoriile tale, doar pentru că nu ai înțeles că pe diverse suporturi scria „proaspăt vopsit”, „vă rugăm nu folosiți această toaletă” sau „mâncare foarte picantă”.
De acum trebuie doar să-ți orientezi camera spre textul indescifrabil (dar care pare vital pentru bunul demers al lucrurilor) și să citești traducerea apărută pe ecran. (valabil pentru iOS și Android).
10. Wifispc
Deși nu este absolut necesar pe perioada vacanțelor, WiFi-ul gratuit este… ce tot vorbim aici? Este ca aerul! Momentul când îți dai seama că ai prins conexiune la o rețea în timpul călătoriilor după ai poftit la internet ore întregi ca la un vin fiert într-o noapte friguroasă de iarnă este… fericire!
Wifispc te ajută să rămâi online aproape oriunde în lume datorită unei liste continuu-crescânde de rețele și parole, updatate în fiecare zi de către useri. (valabil pentru iOS și Android).
7. TripIt
Dacă ești genul de călător care nu se dă în vânt după statul într-un singur loc, iar vacanțele tale arată mai degrabă ca traseul unei albine la sfârșit de primăvară, atunci Triplt ți-ar putea deveni bun prieten. Nu-i ușor să ții pasul cum toate detaliile atunci când ai făcut un număr însemnat de rezervări la hoteluri și zboruri, dar hei, nu degeaba există aplicații.
Trebuie doar să redirecționezi mailurile de confirmare către Triplt sau să îi dai acces la inboxul tău, iar aplicația va crea pentru tine un traseu simplu care mai conține și o hartă pe deasupra. Genial și magnific sunt două atribute pe care le putem alege pentru a descrie un asemenea ajutor. Ce poți să vrei mai mult? Poate un masaj la picioare după ce ajungi în camera de hotel. (valabil pentru iOS și Android).
Citeste mai mult: https://www.momondo.ro/descopera/articol/aplicatii-travel-de-care-ai-nevoie