fbpx
536

Ne dorim să descoperim cât mai multe locuri din această minunată țară. Fiecare colț al ei își are propriile povești, iar astăzi vi le facem cunoscute pe cele ale unei zone ce s-a remarcat în rândul turiștilor. Ne îndreptăm spre Cluj, locația ce a captivat atenția călătorilor. Tot ce trebuie să faceți este să vă doriți să vizitați, căci sunt multe de văzut în România.

Clujul a devenit faimos datorită culturii și nivelului ridicat al educației. Mii de studenți vin anual din toată țara pentru a studia în acest oraș, și totodată, adolescenți de peste granițe aleg România pentru studiile de licență și cele avansate. S-a remarcat prin evenimentele culturale și dinamice, ce au atras turiști și vizitatori de pretutindeni. Cel mai cunoscut eveniment, festival în sine, este Untold-ul, care adună sute de oameni în fiecare an. Tot aici regăsim Cluj Arena, locul Sportului Rege, unde se adună fanii fotbalului din toată țara. Totuși, pe lângă aceste repere, Clujul se afirmă puternic prin arhitectura clădirilor și a orașului în sine. Centrul său cultural poartă poveștile trecutului, construcțiile fiind o capodoperă, lucrate minuțios de către Maeștrii secolelor mult îndepărtate. Plimbările de-a lungul străzilor pavate, ne conduc înapoi în timp, când cavaleri și domnișoare își purtau companie în diminețile răcoroase sau ziua pe înserate. Astfel se resimt câteva clipe petrecute prin zonele culturale ale Clujului.

Care sunt locurile secrete din împrejurimile Clujului?

  • Parcul Etnografic Național Romulus Vuia- este primul muzeu în aer liber dim România, înființat la data de 1 Iunie 1929 și se află în apropierea Pădurii Hoia, declarată cea mai înfricoșătoare din lume.
  • Parcul Cetățuia- localizat în vârful dealului Cetățuia, este locația perfectă pentru îndrăgostiți. De aici vă puteți bucura de o priveliște panoramică absolut impresionantă.
  • Castelul Banffy- basmele pot fi trăite într-un astfel de loc, care pare desprins din poveștile cu cavaleri. Grădina castelului este minunată, perfectă pentru câteva clipe de relaxare în natură și liniște.
  • Cheile Turenilor- pentru cei ce iubiți aventurile și drumețiile în natură, ei bine aceste chei sunt ocazia perfectă pentru un astfel de traseu captivant.
  • Grădina Botanica- paradisul plantelor se află aici, grădina fiind întinsă pe 14 hectare. A fost înființată în anul 1872 și de atunci stă la loc de onoare printre locațiile turistice din Cluj.
  • Lacul Tarnița- aici vă puteți bucura de înot, pescuit și plimbări cu barca, lacul fiind înconjurat de o vegetație bogată. Este o priveliște savuroasă și perfectă pentru cei ce iubesc natura.

În deal la Cluj m-am suit

Să mă uit la panoramă…

E eternă, m-am gândit,

Ca… eterna epigramă.

 Constantin L. Moldovan

Acestea sunt doar câteva din locurile frumoase din Cluj. Pentru a descoperi cât mai multe, trebuie să ajungeți în această zonă și cu siguranță nu veți regreta. Vara este deja aici, așadar pregătiți bagajul și luați la pas țara aceasta deosebită. Veți fi profund impresionați de peisajele, oamenii și poveștile pe care le veți descoperi. Iar la Cluj toate acestea sunt prioritare. Dacă a reușit să încânte turiștii din alte țări, atunci nouă nu ne rămâne de făcut decât să ne mândrim cu un asemenea municipiu și locurile sale.


Like it? Share with your friends!

536
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?