fbpx
542

Motivele pentru care ar trebui să vizitați România sunt nenumărate. Înainte de a vă dori să călătoriți de-a lungul și latul țării, ar trebui să învățați să îi prețuiți cu adevărat frumusețile și minunile, fie ele naturale sau artificiale. Cert este că, din păcate, o mare parte din populație preferă să-și petreacă vacanțele peste granițe, în locații exotice sau extravagante, însă, ce nu știu aceste persoane este că…în România pot regăsi un paradis de-a dreptul impresionant. Cum ați putea să-l descoperiți? Doar dându-vă ocazia să vizitați fiecare colțișor de pământ românesc și să învățați să priviți dincolo de aparențe, reușind să înțelegeți povestea fiecărui loc pe care îl descoperiți. Până atunci, vă oferim șase motive pentru care ar trebui să iubiți călătoritul în România.

Locații de vis

Indiferent de plăcerile pe care le aveți, fiți siguri că veți găsi o locație exact pe placul vostru, ce să vă îndeplinească toate așteptările. Din fericire, regăsim în România o varietate deosebită de locații fascinante, care să vă încânte pe deplin. Acesta este un prim motiv pentru care ar trebui să alegeți călătoriile pe teritoriul țării, având posibilitatea să mergeți într-un loc ce să vă satisfacă dorințele. Dacă preferați natura, munții și cheile, întâlnite în aproape orice zonă a țării, sunt de-a dreptul admirabile. Parcul Național Cheile Nerei, Cheile Dobrogei, Munții Făgăraș și ale lor minuni naturale sunt alegerea ideală. Pentru cei ce iubiți cultura, etnografia și istoria, nu ratați satele tradiționale, precum Măgura sau cele din inima Transilvaniei, cum de asemenea, orașele cu încărcătură istorică sunt minunate în orice sezon.

Gastronomia fascinantă a regiunilor

Oriunde ați alege să mergeți, fiți pregătiți să întâlniți cele mai bune și delicioase preparate. Fiecare regiune a țării se mândrește cu mâncăruri tradiționale, pregătite după rețete originale și autentice, ce încântă papilele gustative. Încercați să profitați de fiecare bucătărie întâlnită, de la cea oltenească, la cea din Ardeal, Moldova și desigur, minunata Dobrogea cu ale sale preparate din pește de Deltă.

Peisaje de paradis, în locații de vis

Fără îndoială vă veți bucura și privirile cu imagini pitorești, absolut splendite. Fie că alegeți natura sau orașele, peste tot veți întâlni peisaje de care vă veți îndrăgosti profund. Natura din România este una impecabilă, locațiile de munte fiind cele mai căutate, asta datorită imaginilor pe care le oferă călătorilor. Nici orașele nu se lasă mai prejos, cele culturale întorcându-ne înapoi în timp, prin clădirile vechi ce încă sunt prezente în forma lor autentică.

Cultură și istorie la orice pas

Nu mai este un secret că țara noastră este una cu un trecut istoric și cultural impresionant. Oriunde ați privi, oriunde ați ajunge, orice loc are o poveste. Clădirile vechi ale Bucureștiului sunt martorele prezenței marilor scriitori ai timpurilor, cetățile precum Bran, Râșnov, Poenari, Alba Carolina, Sighișoara poartă luptele și victoriile trecutului mult îndepărtat. Mănăstirile construite de domnitori sunt dovezile existenței unei perioade de încărcătură istorică, ce încă răsună pe gurile multor români.

Festivaluri

Două dintre cele mai faimoase festivaluri au loc în România, ce anual atrag mii de participanți. Interesant este cum au loc în sezonul estival și sunt localizate în două dintre cele mai populare locații ale țării. Untoldul de la începutul toamnei este ideal pentru tineri, Clujul fiind o perlă turistică. De altfel, la malul mării, se strâng la început de vară, sute de oameni, încântați de atmosfera celui mai căutat festival, Neversea-ul.

Un ultim motiv este unul aparte. Odată ce veți călători, vă veți da ocazia să cunoașteți mai bine România și ale sale minuni, de la oameni, la tradiții și locuri.  Doar așa veți fi pe deplin conștienți că țara noastră este una deosebită din orice punct ați privi-o. 


Like it? Share with your friends!

542
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?