542
622 shares, 542 points
mancare

Mulți călători români sunt fermecați de minunățiile lumii (de foarte mult ori pățim și noi asta!), încât uită de locurile minunate care se găsesc chiar în ograda lor. România este una dintre cele mai frumoase destinații din lume, cu o sumedenie de locuri incredibile ce uimesc orice turist. Așa că, dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru următoarea vacanță, de ce să nu iei în considerare propria țară? Noi îți oferim 6 motive pentru a-ți petrece concediul în România.

Peisajele superbe

natura 3

Orice turist străin vine în România pentru peisajele naturale superbe (și pentru Dracula, e adevărat, dar natura noastră e mai interesantă!). Fie că vorbim despre minunatele panorame pe care le desenează Dunărea de la cazane până în deltă, despre piscurile amețitoare din Bucegi sau natura sălbatică din Retezat, Apuseni sau Făgăraș, România este un izvor necontenit de frumuseți naturale. Poți explora Transilvania și Maramureș în căutarea satului tău favorit (nu este o provocare ușoară) sau poți face turul mănăstirilor minunate din Moldova.

natura 2

Orice ai alege, cu siguranță nu vei regreta. Iar dacă toate aceste locuri incredibile nu ți se par suficiente, poți porni într-un tur al locurilor neobișnuite. Ce spui de vulcani noroioși sau poate o poiană împânzită cu pietre sferice ciudate? Tot în România vei găsi unul dintre cele 3 poduri naturale din lume, dar și o sumedenie de peșteri incredibile învăluite în mister.

Gastronomia delicioasă

mancare

Deși este un clișeu, nicăieri mâncarea nu este mai bună decât acasă. Dar, în acest caz este adevărat. E drept, Italia se mândrește cu paste, pizza sau gelato, în timp ce Franța impresionează cu meniuri extravagante, faimoase în întreaga lume. Însă, România are cele mai bune preparate, mai ales pentru că sunt realizate din ingrediente locale, care, așa cum mărturisește orice turist străin, sunt mult mai delicioase decât oriunde. Așa că, redescoperă bunătățurile tradiționale românești, și aici nu ne referim doar la iconicele sarmale.

Litoralul Mării Negre

litoral 1

Este foarte ușor să ne lăsăm seduși de stațiunile sclipitoare de la Mediterană sau din Grecia, dar România se mândrește și ea cu plaje minunate la malul mării. Fie că vorbim despre petrecerile nebune din Mamaia, atmosfera relaxată din Vama Veche sau zonele sălbatice din nordul litoralului, malul Mării Negre este o destinație de vis.

capul dolosman

Știai că în apropiere de localitatea Jurilovca, în județul Tulcea, se află Capul Doloşman, singura faleză stâncoasă de pe litoralul românesc? De asemenea, Gura Portiței, o fâșie de nisip între Lacul Golovița și Marea Neagră, este locul perfect pentru cei ce își doresc un concediu rupt de lume.

Festivaluri interesante

festival 1


Citește mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-6-motive-sa-iti-petreci-concediul-in-romania


Like it? Share with your friends!

542
622 shares, 542 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii