fbpx
520

Începem o lecție de geologie și pătrundem pe tărâmul a 6 peșteri din România. Fiecare este plasată în locații diferite din țară, locații care s-au remarcat prin frumusețea peisajelor și prin poveștile pe care aceste peșteri le dețin. Peșterile sunt obiective turistice de interes pentru aceia ce preferă natura și traseele către munți, cele mai multe fiind localizate printre stânci, în stânci sau la înălțimi destul de mari. Pentru un astfel de traseu este necesară o condiție fizică dezvoltată și dorința de a descoperi și tipul acesta de repere turistice. Vă îndemnăm să vizitați peșterile din România pentru prilejul de a cunoaște o parte din lecția de geografie pe care țara ne-o arată prin prezența acestor monumente naturale.

Peștera Ponicova

Către Orșova, la granița dintre România și Serbia, acolo unde marea și muntele se îmbină într-un cadru de excepție, regăsim una dintre cele mai vizitate peșteri din țara noastră. Poartă numele de Ponicova și ascunde povestea strămoșilor noștri. Veți putea ajunge la ea doar dacă veți alege mica deplasare cu vaporașul pe apă, traseul fiind unul bine definit, cu diferite obiective de vizitat: Clisura Dunării, Peștera Ponicova, Chipul lui Decebal. Aici veți regăsi imagini cu totul spectaculoase oferite de Cazanale Mari, tocmai din acest motiv peștera fiind la mare căutare de către turiști.

Peștera Muierii

Nu ne îndepărtăm foarte mult și păstrăm direcția către județul Gorj, acolo unde descoperim cea mai cunoscută peșteră din România și anume Peștera Muierii. Este recunoscută datorită frumuseții aparte a interiorului și a legendei ce se ascunde printre stânci. Aici a fost descoperit craniul unei femei vechi de 30.000 de ani. Peștera are o lungime de 7 km și este împărțită în mai multe ,,camere”, fiecare având propriul nume.

Peștera Liliecilor

Ne întoarcem către partea sudică a țării, mai exact către județul Vâlcea, unde vom putea vizita Peștera Liliecilor. Localizată în înălțimea muntelui cu o cale de acces formată din nenumărate trepte, această peștera ascunde o varietate de lilieci ce pot fi observați odată ce veți pătrunde în ea. Se află lângă frumoasa Mănăstire Bistrița, alături fiind cheile munților și renumita Mănăstire Arnota, plasată la o înălțime impresionantă pe munte. Este un peisaj de vis ce merită admirat în întregime.

Peștera Urșilor

Schimbăm direcția către Munții Apuseni, mai exact către Peștera Urșilor. Se află la 86 de kilometri de Oradea și este situată la 500 metri altitudine. Este renumită pentru fosilele găsite ale ursului de cavernă, dispărut de acum 15.000 de ani. Totodată, a captat privirile prin frumusețea speologică deosebită pe care o prezintă. Este împărțită în patru camere, însă, ultima este rezervată doar celor ce fac cercetări.

Peștera Cetățile Ponorului

Tot în Munții Apuseni regăsim cea mai grandioasă peșteră, apreciată pentru modul în care s-a format de-a lungul timpului. Cetățile Ponorului este impunătoare încă de la intrare, având un diametru de un kilometru. Este o peșteră greu de parcurs, având o lungime de 5 km, însă, sunt pasaje ce trebuie escaladate.

Peștera Polovragi

Încheiem cu una dintre cele mai cunoscute peșteri și printre cele mai vizitate din România. Situată aproape de Peștera Muierilor, aceasta măsoară o lungime de 10 km, însă, doar 800 de metri sunt disponibili pentru vizitatori. Există o legendă fascinantă care spune că aici se adăpostea zeul dacilor.


Like it? Share with your friends!

520
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?