Mulți bucureșteni se întreabă adeseori unde ar putea evada, pentru câteva clipe, din traficul infernal al capitalei. Mulți își doresc să aibă parte câteodată de câteva momente de liniște, lipsite de claxoanele exasperante ale mașinilor și de sirenele înfiorătoare ale ambulanțelor. Cât despre haosul provocat de mulțimea de oameni, cei mai mulți bucurești și-ar dori să îl evite pe deplin, mai ales în weekend. De ce în cele două zile de sfârșit de săptămână? Pentru că cei mai mulți se află în timpul liber de la job, timp în care ar prefera să fie protejați de orice zgomot și aglomerație. Tocmai pentru a le răspunde la întrebarea cu privire la locațiile în care pot evada, astăzi vă împărtășim două locuri splendite pentru o mică escapadă.
La doar 40 de kilometri de București, veți putea regăsi câteva locații potrivite pentru orice tip de personalitate. Astfel, indiferent de ceea ce vă doriți, cu siguranță aceste locuri vă vor încânta pe deplin. Dacă sunteți pasionați de artă sau istorie, sau dacă preferați o plimbare în aer liber și natură, ei bine, odată ce veți ajunge la aceste repere, aveți certitudinea că dorința vă va fi îndeplinită. Nu trebuie decât să ne urmați sfatul, să vă luați mașina și să porniți în mica escapadă de weekend. Cele două locații de vis de lângă capitală sunt renumite în rândul turiștilor, fiind cunoscute și pe cele mai populare site-uri de turism internaționale. Sunteți curioși să le cunoașteți?
Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia
Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia este locația ideală pentru a petrece un weekend departe de agitația traficului din capitală. Ce puteți vizita? Ei bine, Palatul Brâncovenesc, care este reprezentat de un Muzeu de Artă, fiind locația perfectă pentru cei ce își doresc să admire opere de artă: o colecție impresionantă de tapițerii și obiecte ale unor cunoscuți voievozi. Cât pentru cei ce preferați o plimbare în natură, o puteți face de-a lungul aleilor umbrite ale parcului încântător, aflate lângă malul lacului. De asemenea, sunt la dispoziția vizitatorilor și biciclete pentru un traseu prin parc, cum de altfel, cei ce își doresc să facă un grătar la iarbă verde, există locuri amenajate special pentru asta. Cât despre cei mici, nu trebuie să vă îngrijorați. Își au propriile locuri de joacă. Palatul a fost construit de Constantin Brâncoveanu, care ajuns pe aceste meleaguri, a fost impresionat de frumusețea lor. Acest fapt se întâmpla în anul 1688.
Pe urmele istoriei, la Mănăstirea Snagov
Istoria poate fi cunoscută în unele locuri pe care le domină cu totul. Astfel se întâmplă și la Mănăstirea Snagov, acolo unde istoria este singura care dăinuie printre zidurile mănăstirii. Aceasta se află la numai o ora de capitală, fiind de asemenea, și locul în care este înmormântat capul lui Vlad Țepeș. Unde se află mai exact? Localizată pe o insulă a Lacului Snagov, printre Codrii Vlăsiei, aceasta este conturată de o istorie bogată. Aici au fost duse lupte, tipărite unele dintre cele mai cunoscute cărți și totodată, mănăstirea are și rol de bănie. Mari nume au ajuns la Mănăstirea Snagov, peste care și-au lăsat amprenta, acestea fiind reprezentate de: Vladislav al II-lea, Vlad Țepeș și Neagoe Basarab. Locul datează încă din perioada anilor 1453.