N-o avea România domeniul schiabil al Austriei, Italiei sau Franței, dar avem pârtii bune pentru orice schior, de la cele pentru inițiere la pârtii negre, pentru avansați. Și mai important – și asta sigur un avantaj față de pârtiile din afara țării, sunt locuri unde poți să schiezi cu mai puțini bani decât dai pe un bilet de autobuz iar costurile lecțiilor de schi sunt la jumătate față de Valea Prahovei.
De ce să înveți să schiezi pe pârtiile din Harghita?
Ca să înveți să schiezi și să nu uiți totul imediat ce ai ajuns acasă, cel mai bine e să dedici o săptămână întreagă sportului ăstuia, cu tot cu practica de după cursuri. Prin urmare, nu mai contează că mergi în plus 100-150 de kilometri față de Valea Prahovei (care probabil că ar fi prima opțiune), merită din plin efortul.
Pârtiile din Harghita sunt cele mai ieftine din țară (o urcare pe o pârtie de începători costă puțin peste 50 de bani), o oră de schi cu instructor este și cu 70% mai ieftină aici decât la Sinaia sau la Bușteni și cred că nu mai are rost să spun că aglomerația de pe pârtii nu există.
Unde înveți să schiezi în Harghita?
Cea mai bună destinație din România unde să înveți să schiezi e Harghita. La Toplița, Harghita Băi, Tușnad, Borsec, Băile Homord sau Harghita Mădăraș sunt pârtii excelente pentru începători, cu lungimi de la 200 de metri la 1 kilometru.
- Tușnad are o singură pârtie (grad redus de dificultate), cu teleski, nocturnă, un apres-ski foarte primitor și centru de închiriere schiuri. Chiar și în weekend, când în alte locuri din țară se stă la coadă zeci de minute la teleski, aici totul merge ca pe roate.
- În Harghita Băi sunt 3 pârtii pentru începători (plus două medii și două dificile), nocturnă au doar două dintre pârtii (Miklós – avansați și Csipike – mediu), babyski și teleski.
- Băile Homorod are o singură pârtie – Lobogo, pentru începători, cu teleski, nocturnă și tunuri de zăpadă.
- În Borsec sunt 3 pârtii – Prichindel (începători), Speranța (grad de dificultate mediu) și Raza Soarelui (avansați), telescaun pentru toate pârtiile. Nocturnă și zăpadă artificială are doar Speranța. Funcționează de la 10 la 18 și în weekend până la ora 19. La baza pârtiilor este un restaurant și Serviciu Salvamont.
- La Toplița sunt 2 pârtii – Bradul (începători) și Măgheruș (avansați), au nocturnă, teleski și schi-bar (de aici se cumpără cartelele).
- La Harghita-Mădăraș sunt 3 pârtii pârtii pentru începători (2 cu grad de dificultate mediu și una pentru avansați), babyski, teleski și apres-ski.
Sursa: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/cea-mai-buna-destinatie-unde-sa-inveti-sa-schiezi.html