fbpx
521

Dacă sunteți în căutarea unei destinații de vacanță, în care peisajul este marcat de munții înalți cu vârfurile învăluite în zăpada sclipitoare, alegeți o călătorie în stațiunea Slănic Moldova. Aceasta este supranumită „Perla Moldovei” și are peisaje montane mai mult sau mai puțin umblate. Inspirați-vă aici pentru călătoria d-voastră, din ceea ce au povestit și experimentat alți călători!

Cei care au venit în vacanță, iarna, la Slănic Moldova au fost impresionați de individualitatea crestelor Carpaților Răsăriteni. Stațiunea se remarcă prin Pârtia de schi Nemira, atracțiile turistice deosebit de frumoase, tratamentele foarte eficiente pentru restabilirea sănătății de la Sanatoriul Balnearizvoarele cu apă minerală și numeroasele posibilități de cazare la prețuri accesibile pentru orice buzunar.

Slănic Moldova este un loc frecvent vizitat de turiștii din țară și din străinătate în fiecare an. Mulți iubitori de natură povestesc despre stațiune sub aspectul pitorescului, care este la îndemâna ochiului obișnuit. Ei au fost fermecați de frumusețea peisajului și de atracțiile ce îmbogățesc conținutul călătoriilor turistice.

Ce puteți vizita la Slănic Moldova?

Dacă am ține cont de locurile de vizitat în Slănic Moldova și de ceea ce oferă împrejurimile stațiunii, nu-i de mirare că aici vin mulți turiști români în concedii, weekend-uri, vacanțe. Unii călători spun că această zonă este perfectă pentru vacanță pentru persoanele de toate vârstele, indiferent de anotimp.

Un monument al naturii, de o neasemuită frumusețe este Muntele Dobru, în apropierea căruia se află traseul 300 de scări” și Cascada, din Cheile Slănicului, care au o lungime de aproximativ 400 m. Acest traseu este apreciat de iubitorii de drumeții care preferă plimbările pe potecile din pădure, decât pe drumurile asfaltate din parcuri.

Desigur există mai multe trasee frumoase în această zonă. Multe poteci de munte au fost bătătorite de călătorii care vin aici, an după an și care sunt mereu uimiți de minunatul tablou al munților, creat de natură în orice anotimp. În această zonă pădurile sunt un amestec de conifere, carpeni și fagi, iar aerul este ozonat. Numărul excursioniștilor crește în fiecare an, pentru că s-a dus vestea că aici itinerariile răsplătesc pe deplin eforturile turiștilor iubitori de drumeții.

Stațiunea are și un monument istoric de valoare națională și universală. Este un cazinou construit pe vremea Regelui Carol I, numit „Cazinoul Regal”.

Tot în stațiune, pentru cei care au nevoie de relaxare sau de anumite trebuințe medicale, se află Sanatoriul Balnear Slănic Moldova. Acesta alături de oportunitățile de cazare din stațiune oferă turiștilor posibilitatea de a face tratamente de recuperare și de a se odihni într-o zonă în care aerul de munte este ozonat și reconfortant. La sanatoriu se fac diferite tratamente și proceduri medicale cu ape minerale, aerosoli, meloterapie, hidroterapie, inhalații cu apă minerală, băi, înot, ionizări, sport terapeutic și alte terapii. Acest sanatoriu balnear poate fi folosit în orice anotimp, chiar și iarna.

Turiștii pot admira în Slănic Moldova peisajul montan și pot vedea cele 20 de izvoare cu ape minerale, unice în țară. Acestea au ape minerale bicarbonate și carbonate, puțin sulfuroase, sodice, hipo și hipertonice, iodurate, cu oligominerale. Dintre acestea Izvorul 3 este numit „Regele izvoarelor minerale” din stațiune.

Dacă nu vă plac stațiunile zgomotoase, căutați cazare în Slănic Moldova!

Pentru întregirea imaginii de confort amintim oportunitățile de cazare în Slănic Moldova la Vila Class sau la alte pensiuni, vile și hoteluri. Apartamentele vilei Moldavia Class sunt confortabile, au facilități moderne (internet wireless gratuit), sunt elegante și complet utilate. Merită să petreceți un sejur aici, unde prețurile sunt avantajoase, dar și la alte hoteluri din Slănic Moldova.   

Astfel de variante de cazare oferă priveliști frumoase spre diferite locuri pitorești din zonă, care sunt apreciate de turiști, călători, dar și de locuitorii orașului.

Construcțiile din stațiune au un aspect arhitectural unic, îmbinând mai multe stiluri caracteristice unor perioade istorice diferite. Asta se vede imediat la clădirea Cazinoului din Slănic Moldova, care datează din anul 1894, sau la Primăria orașului. În stațiune se poate vizita Biserica Catolică care a fost construită în anul 1943 și este în stil avangardist. 

Activitatea turistică în această regiune are ca scop promovarea stațiunii, acest lucru este posibil mai ales pentru simplul fapt că este poziționată într-un cadru natural montan foarte frumos. Dacă vă hotărâți să faceți o excursie aici, veți vedea că stațiunea are resurse naturale unice în lume (20 de izvoare cu ape minerale) și oferă servicii turistice la nivel european.

Stațiunea se evidențiază mai ales prin secția sanatorială balneoclimaterică unde se fac tratamente curative, vindecătoare și ambientale. Zona balneară se întinde pe o treime din suprafața stațiunii și are unități de cazare bune.

Alte atracții turistice din apropiere de Slănic Moldova

Din Slănic Moldova puteți ajunge în alte locuri foarte interesante, care oferă mai mult decât o simplă plimbare la aer curat. Iată câteva atracții din împrejurimile orașului:

  • Mănăstirea „Măgura Ocnei” șiMănăstirea „Ștefan cel Mare”
  • Monumentul Eroilor de pe Măgura
  • Casa memorială „George Enescu” de la Tescani
  • Parcul Doftana
  • Mina Salina „Târgu Ocna” și Biserica „Sfânta Varvara”
  • Valea Uzului, Barajul „Poiana Uzului”.

Slănic Moldova, stațiune potrivită pentru schi

În timpul unei excursii de iarnă, veți avea parte de plimbare dar și de distracții. Dacă sunteți pasionați de sport, veți putea schia la Slănic Moldova pe Pârtia Nemira.

Aici condițiile sunt bune, pârtia are lungimea de înclinare de 1.414 m, iar punctul de plecare de la 724,54 m. Nemira include o zonă de schi destul de extinsă care vă permite să vă bucurați de acest sport și de alte atracții din jur.

Această pârtie de schi este excelentă pentru începători și schiori intermediari, are nocturnă, transport pe cablu, instalație de înzăpezit artificial, mașină pentru bătut zăpada, serviciu salvamont, posibilitatea de parcare auto. De asemenea, este și un loc minunat pentru excursiile în familii cu copii.

Iarna este o idee grozavă să petreceți vacanța aici, pentru că stațiunea este situată într-un loc în care se deschid priveliști splendide, oriunde în jur. Cu cât vă apropiați mai mult de munte, cu atât peisajele sunt din ce în ce mai frumoase și mai emoționante, încât veți înțelege de ce în fiecare an vin aici grupuri de excursioniști.


Sursa: ideipentruvacanta.ro


Like it? Share with your friends!

521
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?