fbpx
545

Când auzim la prima mențiune de Transilvania, ne gândim automat la legendara poveste cu contele Dracula, împreună cu castelul său bântuit, păduri sumbre și dese și, în special, la acele zicale folclorice cu vampiri și ființe mitice. Însă, spre bucuria multora, rămân, în definitiv, niște mituri și povești generate din sutele de povești umblate prin viu grai de către bătrânii satelor. Vom pătrunde în inima Transilvaniei și vom încerca să mai descoperim câte ceva din această minunată regiune a României. Astăzi nu ne pregătim de un drum propriu-zis, ci vom călători ,,virtual” pe tărâmul deosebit al acestei zone reprezentative țării noastre. 

Transilvania este o parte de interes a României pentru călătorii, mai ales în familie și dedicate în special copiilor, având o istorie atât de densă și frumoasă, pe care majoritatea sunt doritori să o descopere. O regiune cu locuri interesante care pot fi vizitate, atât în plan familial, cât și într-un grup friendly. Desigur, dacă nu ești o persoană iubitoare de muzee, castele și regiuni restrânse, te poți aventura în pădurile Transilvaniei, și poate, cine știe, găsești sâmburele de adevâr din legendele pe care le-ai tot auzit de la bunici.

Natura, iubirea noastră! – Vegetație și drumeții

Totodată, zona este situată chiar la graniță, unde Carpații se întâlnesc cu munții din vestul României. Peisajul este format dintr-un mozaic verde de dealuri dese, care se transforma într-o zonă montoasă frumoasă de descoperit. Drumetii, camping-uri, conversatii pe marginea unui lac montan, toate constituie o atmosferă de care te vei bucura din plin.

Oraș și centru – Istorie și frumuseți

Pe lângă frumusețea naturii, Transilvania conturează o regiune cu cele mai mari și încântătoare orașe ale Romaniei. În general, Cluj-Napoca este minunea din lumina reflectoarelor și cel mai căutat oraș de străbătut. Cultura, piețele centrale, monumentele cunoscute precum Statuia lui Avram Iancu și Statuia lui Matthias Corvinus, sunt doar câteva exemple de personalizați pe care ai ocazia să le vezi în centrul Clujului.

Arhitectura este realizată în stil baroc,cu străzi înguste, pavaj cu pietruire și un numar impresionant de muzee, care nu te vor face să stai pe loc. În Transilvania, prin geneză, viața aici nu se oprește la un singur minut sau loc, călătoria fiind mereu activă și pozitivă.

Castelul Corvinilor – Un punct care trebuie vizitat

Probabil ai auzit de Castelul Corvinilor, cel mai vechi și încântător castel al regiunii. Castelul Hunedoarei, numit și Castelul Corvinilor, al Corvineștilor sau al Huniazilor, este cetatea medievală a Hunedoarei. Ne putem mândri cu faptul că este reprezentativ pentru arta feudală gotică a secolului XIV-lea, și vechimea lui pe locul unui castru roman.

În definitiv, chiar dacă situația actuală nu este benefică nimănui, câteva zile de fugit pe meleagurile ardelenești din Centrul României, este o doză de relax, rupere de realitate și admirația ochiului. Dacă ești o persoană iubitoare de travel și nu știi unde să pleci cât mai repede pentru a te deconecta câteva zile, intră în tărâmul transilvănean și descoperă minunile ascunse ale regiunii turistice.


Like it? Share with your friends!

545
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?