531
512 shares, 531 points
misty sunrise at the countryside 8C7MDHF

În România veți regăsi de fiecare dată, indiferent de sezonul în care hotărâți să călătoriți, locații  ce vă vor încânta, multe fiind o remediu pentru suflet. Tocmai pentru că mulți caută liniștea deplină și locuri, care să le ofere câteva clipe de relaxare, astăzi vă facem cunoscute șapte frumuseți rurale. Cine spunea că doar marile orașe ale țării sunt principalele obiective turistice din România? Ei bine, ținem să vă anunțăm, că există câteva locuri de o frumusețe cu totul aparte, care an de an primesc sute de turiști pe teritoriul lor magnific. Vă invităm în topul celor mai deosebite locații rurale din România!

Dacă nu aş fi român, aş trăi în România.

Grigore Vieru

Măgura- Brașov

Dăm startul clasamentului cu cea mai atractivă locație rurală din țară. Localizată în inima Transilvaniei, localitatea Măgura din împrejurimile Brașovului, este un paradis pentru călătorii ce își doresc o vacanță splendidă. Aici nu veți auzi traficul înfiorător al orașelor sau mulțimea de oameni, ci doar natura va fi singura ce vă va trezi gândurile. Imaginile vorbesc de la sine, cuvintele noastre fiind nesemnificative în a descrie frumusețea locului. Tot ce vă putem spune este că aici vă veți îndrăgosti profund de peisajele pitorești, de oameni și de tradiția ce încă rezistă.

stunning alpine landscape with green fields and pi L7PNN6Y

Moieciu- Brașov

Exact, Brașovul se menține în topul celor mai frumoase locații rurale cu ale sale localități. Cu siguranță ați auzit de Moieciu de Jos și de Sus, două dintre obiectivele turistice atractive ale zonei. Precum în inima Magurei, și aici veți regăsi o liniște aparte, peisajele fiind de-a dreptul încântătoare. În Moieciu veți respira aer românesc, veți întâlni oameni calzi și primitori, cu ale lor pensiuni deosebite. Nu vă îngrijorați în privința cazării, deoarece la orice pas sunt disponibile pensiuni, care sunt pur și simplu deosebite. Doar imaginați-vă diminețile în frumosul sat de munte…

16996420 1584249651604504 3252491254923373557 n

Fundata- între Bran și Rucăr

Declarată localitate de interes turistic, Fundata este locația ideală pentru cei ce iubiți muntele și drumețiile. De asemenea, este cea mai înaltă localitate din țară, localizată la o altitudine de 1304 metri. Se află între Bran și Rucăr, împrejurimile ei fiind conturate de Munții Bucegi și Piatra Craiului. Fiind o zonă turistică, veți putea vizita și Lacul Vidraru, Satul Sirnea, Peștera și Cheile Dambovicioara.

200619909 2537585226387915 6560773100607722133 n

Bârsana- Maramureș

Renumită pentru Mănăstirea Bârsana, localitatea cu același nume atrage sute de turiști dornici să cunoască o parte din tradiția locului. Aici veți regăsi portul popular românesc, specific regiunii Maramureșului și vă veți bucura de cultura strămoșească. Iar pentru că mulți sunteți atrași de gastronomie, în Bârsana veți avea ocazia să gustați din preparate românești, ce vă vor îmbată papilele cu gust și savoare.

barsana monastery in maramures romania PNNX2K9

Rimetea- Alba

În județul Alba este localizat satul Rimetea. Acesta datează încă din Evul Mediu. Cel mai atractiv lucru la Rimetea este cum majoritatea caselor au fost păstrate cu arhitectura lor autentică, nefiind înlocuite cu cele moderne din ziua de astăzi. Iar datorită acestui fapt, satul a fost declarat unic în lumea întreagă. Veți admira niște clădiri de-a dreptul unice, originale prin stilul cu care au fost construite.

Satul Rimetea

Richiș- Sibiu

Ne reîntoarcem în Transilvania , mai exact către satul Richis, localizat în județul Sibiu. Este un sat cu o populație foarte diversificată, aici fiind găzduiți români, sași și nemți,  francezi, olandezi, italieni, elvețieni și americani. Cu toții s-au îndrăgostit profund de farmecul pitoresc al acestei zone. Mai poate fi vizitată și Biserica fortificată din Richiș.

22382103 1449458851756495 523859971465627763 o

Soveja- Vrancea

Comună localizată în județul Vrancea, Soveja este stațiunea rurală cu cel mai ozonat aer din Europa. Cei mai mulți călători ajung aici datorită popularității aerului proaspăt. Însă, și peisajul este unul de poveste. Încă de când veți ajunge, veți observa codrul de brad și casele răsfirate de-a lungul văii. Este cu adevărat o localitate rurală, cu case vechi și imagini din viața țăranului român.

Statiunea Soveja din comuna Soveja judetul Vrancea flickr 545x330 1

Like it? Share with your friends!

531
512 shares, 531 points
Ioana Raluca

Totul este artă, cum de altfel și țara aceasta, România, este o adevărată piesă de muzeu. Iar ca orice piesă valoroasă, merită să fie recunoscută de către noi. Să scriu este o pasiune, să scriu despre România este deja iubire.

Comentarii

comentarii