fbpx
529

Transilvania este o regiune încântătoare și una dintre cele mai reprezentative ale României. Întreg teritoriul acesteia este cuprins și brodat de cele mai frumoase orașe și zone etnografice din țară, tradiția românească fiind la orice pas. Pentru un străin ce își dorește să descopere câte puțin din România, Transilvania este alegerea ideală pentru acesta. Deși, pentru a putea vizita cele mai atractive locuri, i-ar trebui câteva zile bune, poate chiar săptămâni. Însă, ce ați spune dacă în țara noastră, chiar pe tărâmul magic al Transilvaniei, regăsim Parcul Mini Transilvania? Exact cum ați citit, o “mini” regiune, ce vă asigurăm că vă va impresiona prin originalitatea ideii.

Localizare

Parcul Mini Transilvania este situat la Băile Szejke, ce se află în apropierea orașului Odorheiul Secuiesc. Toată suprafața parcului de întinde pe 8000 de mp, care oferă turiștilor o experiență inedită, chiar nemaivăzută. Toți cei ce ajung aici sunt impresionați de originalitatea parcului, fiind cu totul deosebit și autentic. Unic pe teritoriul României, reușește să atragă călători de pretutindeni.

Ce oferă un astfel de parc?
Ei bine, veți avea parte de o expoziție în aer liber, precum un muzeu natural, ce cuprinde peste 80 de machete minuscule în conformitate cu înălțimea unui adult. Machetele sunt reprezentate de cele mai reprezentative clădiri și construcții istorice/culturale din întreaga Transilvania. Acestea sunt incluse în patrimoniul UNESCO, iar de acum le veți putea admira în cea mai mică formă a lor, iar avantajul, toate sunt în același loc. Una dintre cele mai deosebite atracții este Mocănița, veritabilul tren pe aburi, care face furori în rândul turiștilor. O veți regăsi și aici, însă, într-o formă micșorată, suficientă încât să ofere un traseu bine definit de-a lungul parcului.

Pentru că vorbim despre un parc tradițional în mare parte, veți întâlni și căruța trasă de bivoli. Datorită acesteia, vă veți bucura de o plimbare în stil țărănesc, exact că în timpurile demult îndepărtate. Prezente sunt și două muzee deosebite și anume: Muzeul Apelor Minerale și Muzeul Porților Secuiești.

Obiectivele turistice nu se sfârșesc aici, deoarece veți avea ocazia de a vizita și centrul memorial al etnografului Orbán Balazs. Iar pentru câteva clipe de relaxare, chiar dacă toate aceste repere vă vor da un vibe foarte bun, vă veți putea liniști în zona de agrement. Dacă sunteți acompaniați de copii și vă doriți câteva momente doar pentru dumneavoastră, stați liniștiți, a fost amplasat și un parc pentru copii.

Cum a luat naștere Parcul Mini Transilvania?
Dorințele sunt mereu cele ce ne conduc către succes, iar proiectul acestui parc a început din dorința echipei Legendarium al Ținutului Secuiesc. Care este scopul? De a oferi călătorilor, turiștilor și străinilor o reprezentare grafică, creionată cu ajutorul unor machete construite manual, ce să înfățișeze deosebita arhitectură a Ardealului. Cele mai importante clădiri culturale și istorice, cum de altfel, a căror arhitectură este imbatabilă, pot fi admirate în miniatură în acest “muzeu în aer liber”.

Este o experiență unică vizita într-un astfel de loc. Noi vorbim din imagini și spusele călătorilor, însă, odată ce am descoperit acest loc, ne dorim să ne petrecem o zi în ținutul magic al unei Transilvanii în miniatură. Voi ce spuneți? V-ați convins de frumusețea lui?


Like it? Share with your friends!

529
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?