fbpx
535

Sezonul iernii vine grăbit spre țara noastră, cele mai multe zone din România deja fiind parte din paradisul minunat al acestuia. Un sezon așteptat cu multă nerăbdare de către turiștii doritori să își petreacă vacanțele în stațiuni. Și pentru a le mulțumi și îndeplini visul, îi anunțăm că la Rânca a nins, iar proprietarii de pensiuni deja îi așteaptă cu “ușile deschise”. Dacă și tu ești un pasionat al zăpezii și așteptai să pornești într-un mic concediu sau un final de săptămână magic, ei bine, pregătește-te de drum și bucură-te de atmosfera minunată de la Rânca.

Localizată în județul Gorj și renumită pentru traseul Transalpina, Rânca este cea mai înaltă stațiune de munte din România și face parte din Munții Parâng. Căutată și vizitată anual de sute de turiști, această locație face deschiderea sezonul iernii, astăzi având loc prima ninsoare.

Transalpina- Drumul Regelui
Rânca își crește popularitatea datorită și faimosului traseu cu numele Transalpina, știut drept și Drumul Regelui. Transalpina este cea mai înaltă șosea din România, cel mai înalt punct al său având altitudinea de 2145 de metri. Însă, odată cu ninsorile abundente ale ierbii, traseul este închis de cele mai multe ori, la Rânca ajungându-se din partea opusă, mai exact dinspre Novaci. Cât despre poziționarea în Munții Parâng, se bine știe că aceștia sunt renumiți pentru jocurile extreme de sezon.

De ce să alegi Rânca?
Deși este destul de departe localizată de anumite locuri din țară, Rânca este stațiunea ideală dacă îți dorești un Weekend pe măsură. Dar îți spunem de acum că două zile nu îți vor fi deloc de ajuns să te poți bucura de atmosfera de acolo. De ce? Ei bine, Rânca este renumită pentru jocurile de iarnă, drumeții și aventuri. Cât despre peisajele ce o definesc, fii pregătit să îți încânți privirea cu imagini spectaculoase.

Dacă ești pasionat de jocurile de iarnă, Rânca dispune de patru pârtii, unde poți practica absolut tot ce îți dorești: ski, snowboard, patinaj, sanie, snowmobil. Și vara este o stațiune căutată de mulți turiști, pentru că traseele sunt foarte bine definite și surprind zone cu totul deosebite. Dar pentru că suntem la capitolul “iarnă”, trebuie să te convingi că această locație este perfectă dacă vrei puțină distracție și să te abați de la zilele clasice de job și alte probleme. Astfel, dacă simți că este timpul pentru o mică escapadă, gândește-te că aici deja a nins și peisajul este unul de poveste.

Totuși, dacă doar vrei să ai parte de câteva zile de confort și liniște, trebuie să știi că pensiunile sunt la mare căutare și toate sunt extrem de primitoare. Nu este nevoie să ajungi pe pârtie, cu doar o cazare într-un peisaj de vis va fi suficient să te bucuri de magia primei ninsori. Doar imaginează-ți o zi de sâmbătă dimineața, aroma cafelei, un mic dejun copios și o imagine deosebită a împrejurimilor. Este tot ce îți poți dori pentru un sfârșit de săptămână, după un timp aglomerat și stresant. Rânca este salvarea ta în astfel de momente.

Nu mai sta pe gânduri și profită la maxim de timpul liber. Dacă iarna se grăbește să ne ia prin surprindere, să profităm de frumusețea ei și să ne bucurăm cu cei dragi de atmosfera sa splendidă. Unde? La Rânca!


Like it? Share with your friends!

535
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?