Ce zonă este mai frumoasă în România decât Bucovina?! Noi spunem că această regiune nu își are egal, fiind perla turistică a țării. Aici vin mii de turiști de prin toate colțurile lumii, pentru a se bucura de un sejur deosebit și momente de liniște și relaxare deplină. Mâncare tradițională, peisaje cu adevărat splendide, oameni frumoși și tradiții românești din vechile timpuri, astfel de lucruri veți găsi în Bucovina. Fiți pregătiți pentru un traseu ,,online” pe drumurile acestei regiuni minunate.
De-a lungul timpului s-a remarcat datorită frumuseții peisajelor: văi, munți, dealuri și păduri infinite. Satul tradițional…o perlă culturală etnografică a țării românești, ce o găsim aici, în Bucovina. Mulți o cântă prin doine și balade, alții o povestesc prin filele cărților, unii îi arată frumusețea prin imagini, iar noi venim să o admirăm. O regiune ce a impresionat dincolo de granițe, turiștii fiind îndrăgostiți de savoarea peisajelor și a preparatelor. Cele mai vizitate locuri din Bucovina sunt de-a dreptul impresionante.
Aşa am aflat că ţinutul despre care vorbea contele se găseşte în inima munţilor Carpaţi, la hotarul comun dintre Transilvania, Moldova şi Bucovina, – câteva dintre cele mai sălbatice şi necercetate colţuri ale Europei.
citat celebru din romanul Dracula de Bram Stoker
Mocănița Huțulca
Dacă veți ajunge aici, nu ratați o călătorie de-a lungul satului tradițional. Trenul cu aburi Huțulca, renumit pentru aspectul său, merge pe lângă râul Moldovița, pe ale cărui văi veți zări căsuțe vechi tradiționale. Călătorind cu Huțulca veți putea admira peisajele deosebite ale Bucovinei etnografice.
Centrul de ceramică de la Marginea
Unul dintre cele mai valoroase lucruri ale României este ceramica. Ei bine, această comună înconjurată de păduri dese, este renumită pentru tradiția ceramicii și a olăritului. Aici se păstrează vechile obiceiuri prin care se realizează oalele autentice. Impresionantă este și prezența ceramicii negre, unică în România, pe care o mai putem regăsi doar în America de Sud și Mexic. Veți întâlni Maeștrii ceramicii, ce vă pot împărtăși câteva secrete din arta olăritului.
Tinovul Mare
Aflată în Depresiunea Dornelor, Tinovul Mare este cea mai mare Rezervație Naturală de turbă. De-a lungul pădurii, lung de un km, este amplasat un pod de lemn șerpuit printre copaci, brazi și ierburi. Este un domeniu dominat doar de natură și ale sale minuni. Un loc perfect pentru câteva momente de liniște în inima pădurii.
Satul Ciocănești
Un singur lucru este cert și anume că niciodată nu ați ajuns într-un sat precum acesta. Este un muzeu în aer liber, unde veți putea admira deosebitele case ale căror pereți sunt desenați în stil tradițional. Aici există și un muzeu în care sunt expuse costume populare și peste 1800 de ouă încondeiate, aspectul lor fiind unul mirific. Veți putea gusta din preparate tradiționale, gătite de femeile satului. Să nu aveți îndoieli, pentru că papilele gustative se vor îmbăta de la savoarea mâncării.
Bucovina mai este știută și datorită mănăstirilor, în diferite zone putând să vizitați: Mănăstirea Dragomirna, Sucevița, Putna și Probota. Cea mai frumoasă și vizitată de către turiști și credincioși este Mănăstirea Sucevița, ctitoria fraților Movilă, o familie de boieri bogați din acele vremuri. Există și o legendă și anume că inițial biserica era făcută din lemn, însă, o femeie ce se considera păcătoasă, pentru a se curăți în fața lui Dumnezeu, a cărat timp de 30 ani piatra necesară construcției cu carul său cu boi. Mănăstirea se află într-un de vis, înconjurată de grădini deosebite și bine îngrijite.