fbpx
556

Când călătorim prin țară și o parcurgem în lung și în lat, nu găsim doar locuri și oameni, ci și mâncarea tradițională a zonei respective. Cu siguranță v-ați lovit de tot felul de preparate culinare, care mai de care mai gustoase și originale. Și cum vara este deja aici, aceasta ne aduce cele mai bune și aromate mâncăruri, despre care așteptăm să ne povestiți. Noi avem câteva farfurii, care ne încântă papilele gustative. Pentru cei ce iubesc mâncarea, cea mai minunată parte a unei călătorii este să guste din tot ceea ce întâlnesc și la fel suntem și noi. Care este preparatul românesc preferat pe care vara vi-l pune pe masă?  

Anotimpul acesta ne aduce unele dintre cele mai gustoase preparate românești. Sunt pregătite după rețete autentice și foarte simple, însă, gustul lor nu poate fi comparat cu niciun alt preparat. Secretul lor sunt legumele proaspete, culese din grădină și care știm cu toții ce miresme au. Sigur mirosul roșiilor și al ardeiului nu vă este necunoscut, fiind atât de dulce și aromat. Poate pentru unele persoane mâncarea românească nu mai este așa specială, dar pe turiști i-a cucerit de-a dreptul. Dacă v-am spune care este preparatul lor preferat, cu siguranță v-ar amuza, dar aceștia s-au îndrăgostit de gusul tocăniței de legume. Vom parcurge, astfel ,câteva mâncăruri tradiționale și spuneți-ne câte dintre ele ați recunoscut.

Cum spuneam, tocănița de legume este în topul preferințelor turiștilor, dar nu vorbim de orice tocăniță, ci de aceea făcută cu roșii de grădină, mult ardei și aromată cu ingredientul secret și anume cimbrul. Acompaniată cu pâinea proaspătă de vatră, noi spunem că este o delicatesă. Pe cât de simplă este, pe atât de gustoasă poate să fie. Dacă tot ne aflăm la capitotul roșiilor, câți dintre voi nu adorati diminețile cu câteva felii de brânză și roșii tăiate și ușor sărate? Nu este turist, care să nu încerce această combinație românească. Un alt preparat, care face ravagii printre călători este minunata salată de vinete. Ce gust apetisant au vinetele proaspăt culese și coapte, pregătite cu multă ceapă și o maioneză de casă! O felie de pâine coaptă, cu salată și roșii…cine nu ar iubi o asemenea delicatesă?! Turiștii mai sunt încântați și de gustul vinetelor prăjite în ou cu mujdei de usturoi. Voi ce părere aveți, sunt sau nu gustoase? Noi cel puțin le adorăm.

Legumele verii sunt multe, iar fiecare regiune își are prorpiile preparate. În Oltenia tecile de fasole verzi sunt cele mai des folosite vara, iar cel mai bun și comun preparat este reprezentat de ,,tecile cu usturoi”. Le-ați gustat vreodată? Sunt tradiționale românești, oamenii pregătindu-le încă din vechile timpuri. De altfel, și dovleceii sunt la mare căutare și aceștia fiind pregătiți în diverse feluri. Cea mai bună este ciorba, ușor acrită și aromată cu câteva frunze de mărar. Și pentru că mărarul este o vedetă a verii, ce merge cel mai bine cu acesta decât varza bine călită și un ardei iute?! Să nu uităm de unul dintre cele mai iubite preparate și anume ardeiul copt. Salata de ardei copt cu oțet, ulei și sare este cea mai bună combinație pentru zilele de vară, care este potrivită cu orice alt fel de mâncare.

Ca români este imposibil să nu vă bucurați de aceste preparate și suntem siguri că mulți turiști vin în România și pentru gustul mâncării noastre. Ce spuneți, merită aceasta să fie apreciată dincolo de granițe? 


Like it? Share with your friends!

556
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?