fbpx
529

Vara s-a instalat, iar luna vacanțelor vine grăbită spre noi. August se apropie, iar voi trebuie să vă alegeți cea mai bună locație pentru concediu. Cum pandemia este încă actuală, deplasările în țările străine sunt la fel de inaccesibile. Astfel, de ce să nu călătoriți în țară, când sunt atât de multe locuri de vizitat? Fie că vă doriți locuri retrase sau agitate, muntele sau marea, veți avea de unde alege, pentru că secretul României este acela ca oriunde ați privi, veți fi încântați de frumusețea acesteia.

Unde puteți călători?

Ei bine, mai întâi trebuie să vă gândiți la ce vă place cel mai mult. Personalitatea voastră vă conduce spre locația ideală, unde să vă petreceți momentele de vacanță. Luați în considerare și cu cine doriți să vă împărțiți aceste clipe. Fie cu familia sau prietenii, sau chiar singuri puteți călători. Sunt atât de multe persoane, care preferă să fie singure în unicele momente de vacanță din an. Astfel, după ce vă veți lămuri toate întrebările, alegeți și locul.

Când bine vorba de locații, primele două și cele mai căutate sunt marea și muntele. Dacă vă aflați în această categorie, ei bine…și aici există mai multe posibilități. Cei ce preferați liniștea deplină și totuși vă doriți o vacanță la malul mării, puteți alege Plajele Vadu și Corbu. Nu foarte cunoscute în rândul turiștilor, aici natura este singura care dăinuie locurile. Veți avea partea de liniștea mult visată, doar ascultând cântecul păsărilor și al valurilor. Totuși, dacă distracția este punctul vostru forte, litoralul românesc este deschis tuturor turiștilor. Muntele este pentru cei ce își doresc să aibă parte de aer rece, drumeții și natură. Cele mai vizate locații montane sunt din zona Brașovului. Sinaia și Azuga sunt vizitate anual de sute de turiști. Însă, dacă vă doriți ceva mai extrem și vreți să parcurgeți trasee printre văi și chei, ei bine…vă recomandăm Munții Făgăraș. Aici veți avea parte și de aventuri la cote înalte, dar și de peisaje spectaculoase.

Turul țării către cele mai frumoase obiective
Cei ce sunteți atrași de mișcare continuă și vreți să vă deplasați în concediu, un tur este perfect pentru dorințele voastre. Astfel, în toate zilele de vacanță vă veți deplasa către cele mai frumoase obiective din țara noastră. Puteți alege dintr-o varietate de trasee. Orașele sunt file de poveste culturale și istorice, care vă vor împarți toată frumusețea lor. Castelele și cetățile sunt dovezile trecutului, ce vă vor purta în vremurile demult îndepărtate. Un tur al țării prin bucătăria românească tradițională este ideal dacă iubiți mâncarea. Vă veți bucura papilele gustative cu cele mai bune preparate românești. Astfel, dacă vă doriți un tur, aveți de unde alege.

Etnografia țării este una valoroasă și atractivă pentru mulți dintre voi. Cele mai deosebite regiuni din țară, își așteaptă turiștii pentru a le împărtăși secrete din tradițiile, obiceiurile și cultura lor. Maramureș, Moldova, Ardeal sunt zonele a căror frumusețe nu poate fi egalată. Odată ajunși aici vă veți bucura de ospitalitatea localnicilor, veți învața despre felul lor de a trăi, vă veți încânta privirile cu imaginea satului tradițional autentic și vi se v-a face cunoscut portul național românesc. Noi spunem că cel mai minunat este cel din Maramureș.

Oriunde ați alege vara aceasta să călătoriți, fiți convinși că vă veți bucura din plin. România este prea frumoasă și nu poate dezamăgi pe cineva la capitolul turism.


Like it? Share with your friends!

529
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?