fbpx
533

Peleș, Bran sau Castelul Corvinilor sunt printre cele mai cunoscute castele din România ce au atras o mulțime de turiști de peste tot din lume. Foarte puțini știu de existența unor castele cu totul admirabile, prin istoria și arhitectura lor aparte. Deținem o serie de castele, conace și palate, dar care din păcate au fost lăsate în ruină de-a lungul timpului. Câteva au fost restaurate și astăzi sunt frumoase locații ce merită vizitate. Toate reprezintă trecutul nostru, fiind dovezile ce încă se păstrează în aceste timpuri noi, dovezi ale vremurilor cu mult îndepărtate. Am realizat o listă cu cele mai puțin cunoscute castele din România, care pot fi vizitate de către oricine. 

Castelul Csernovics din Macea

Castelul Csernovics este un monument istoric excepțional, reprezentat de un stil arhitectural superb. Acesta se află în localitatea cu același nume, Macea. Datează încă din anii 1886 și a fost construit de către o familie nobiliară. Timpul i-a rezervat mai mulți propietari, fiind deținut de diferite familii ce și-au lăsat într-ul fel sau altul amprenta asupra castelului. Designul și arhitecrura lui au fost influențate de către aceste familii nobiliare. Acest lucru explică prezența mai multor stiluri arhitecturale ce pot fi remarcate cu ușurință. Împrejurul castelului este reprezentat de o frumoasă grădina botanică de dimensiuni impresionante. Aici veți regăsi o mulțime de plante unice în România.

Știai că…există și o legendă ce spune că aici se află o cameră ascunsă din care noaptea se aude cântecul unui pian? 

Castelul Sturdza de la Miclăușeni

Castelul a fost construit de către Gheorghe Sturdza, pe locul unui conac boieresc mai vechi ce a aparținut familiei sale. Gheorghe Sturdza a construit Castelul de la Miclăușeni fiind inspirat de Palatul Culturii din Iași și de Palatul Domnesc de la Ruginoasa. În timpurile acelea la Castelul Sturdza se afla o colecție de arme, bijuterii, tablouri, costume medievale și piese arheologice, dar și o colecție de 60.000 de cărți. După moartea lui Gheorghe Sturdza, palatul a ajuns sub proprietatea familiei Cantacuzino, fiind transformat în spital. Din păcate, clădirea a fost devastată de soldații ruși și doar o mică parte dintre comorile sale au putut fi salvate. 

Castelul Nakó din Sânnicolau Mare

Aflat chiar în centrul orașului Sânnicolau Mare, Castelul Nakó a fost construit de către contele Kálmán Nakó în anul 1864. Clădirea este realizată în stil neoclasic, aceasta având un turn medieval și 99 de încăperi. A găzduit o impresionantă colecție de cărți, picturi, mobilă sculptată și porțelanuri rare. Contele Nakó provenea dintr-o familie de aromâni din Grecia și, după moartea sa, castelul a devenit prima școală agricolă din România, apoi sediu legionar și depozit de armament. Obiectele de valoare care se aflau aici au dispărut după Primul Război Mondial.

Castelul de vânătoare Zichy din Gheghie

Castelul de vânătoare Zichy se află în localitatea Gheghie și a fost construit în anul 1860 de către un grof dintr-o familie de nobili maghiari. La începutul secolului XX, castelul a ajuns în proprietatea unui boier, care a avut grijă de el, păstrând intacte sala cavalerilor și mobilierul. După 1952, când boierul a murit, castelul a fost naționalizat, fiind transformat în sanatoriu TBC. Astăzi, pe pereții exteriori ai Castelului de vânătoare Zichy încă se mai poate observa blazonul familiei de nobili.


Like it? Share with your friends!

533
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?