578
987 shares, 578 points
img2341

Experţii în turism ai publicaţiei americane „The Huffington Post“ au întocmit o listă cu destinaţii de vacanţă grozave, dar mai puţin cunoscute şi, implicit, trecute cu vederea de majoritatea iubitorilor de călătorii. Printre cele 17 locuri recomandate se numără şi România cu oraşele sale medievale şi castele.

În încercarea de a-i convinge pe turişti să fie mai deschişi în ceea ce priveşte destinaţiile de vacanţă şi să acorde o şansă şi altor locuri în afară de clasicele Paris sau Londra, site-ul publicaţiei „The Huffington Post“ publică o listă cu 17 locuri perfecte pentru o vacanţă, dar cărora nu li se acordă atenţia cuvenită.

„În 2017 este timpul să ieşiţi din bulă şi să vizitaţi locuri la care nu v-aţi gândit înainte. Recomandările noastre, într-o ordine întâmplătoare, reprezintă destinaţiile în care va exista magie. În unele dintre ele vă veţi putea bucura de lux şi confort, în timp ce altele sunt potrivite mai mult pentru sufletele aventuroase. Dar toate au potenţialul de a vă oferi cea mai bună excursie din viaţa voastră“, scriu jurnaliştii americani.

Newfoundland Canada

În lista alternativelor la destinaţiile arhicunoscute se regăseşte şi România, pe care o numesc „patria lui Dracula“, lăudată pentru faimoasele castele învăluite în mister, pentru oraşele medievale, bisericile şi grandiosul Transfăgărăşan, dar şi pentru viaţa de noapte din Bucureşti.

„România a ieşit din trecutul comunist spre deliciul călătorilor care o vizitează pentru a-i explora oraşele medievale şi castelele, inclusiv pe cel în care cândva a locuit cel mai înfricoşător vampir. Dincolo de fermecătoarele străzi pietruite, veţi descoperi traseuri alpine aventuroase prin falnicii Munţi Carpaţi, dar şi plaje ofertante pe coasta Mării Negre“, notează „The Huffington Post“.

Jurnaliştii americani amintesc şi de Biserica Neagră, descrisă drept „vedeta Braşovului, un oraş medieval situat la poalele Munţilor Carpaţi“ şi apreciată pentru „pereţii interiori împodobiţi de covoare turceşti.“

De asemenea, Castelul Corvinilor din Transilvania este prezentat drept „cel mai impresionant castel din România“, în timp ce Transfăgărăşanul este recomandat de parcurs pe bicicletă pentru cei mai curajoşi. În final, „The Huffington Post“ subliniază că Bucureştiul este renumit pentru energia locuitorilor, arhitectura diversă, mâncarea bună, dar şi pentru viaţa de noapte, „una dintre cele mai intense din Europa de Est“.

sursa: http://www.turismistoric.ro/


Like it? Share with your friends!

578
987 shares, 578 points
romtur.ro

Comentarii

comentarii