fbpx
578

Într-un articol publicat în 2017, România apărea în topul celor mai frumoase țări ce merită vizitate. Articolul respectiv era postat de experți în turism ai publicației americane ,,The Huffington Post”, în care se vorbea de câteva locații, care au captat atenția într-un mod foarte plăcut. Dacă la acea vreme respectivele locuri făceau furori cu frumusețea și povestea lor, astăzi, putem spune că aceleași sunt cele mai apreciate și căutate obiective turistice din România. De-a lungul timpului și-au amplificat imaginea, devenind remarcabile în ochii turiștilor de pretutindeni și unice prin povestea, legendele și stilul în care au fost realizate. Ne plimbăm prin România pentru a descoperi fiecare locație despre care s-a vorbit cu atât de mult interes în 2017.

Despre România se scria foarte frumos la acea vreme, editura afirmând că: ,,România a ieşit din trecutul comunist spre deliciul călătorilor care o vizitează pentru a-i explora oraşele medievale şi castelele, inclusiv pe cel în care cândva a locuit cel mai înfricoşător vampir. Dincolo de fermecătoarele străzi pietruite, veţi descoperi trasee alpine aventuroase prin falnicii Munţi Carpaţi, dar şi plaje ofertante pe coasta Mării Negre”-Huffington Post. Și ne întrebăm, dacă oameni din tărâmuri atât de îndepărtate povestesc despre țara noastră într-un mod atât de plăcut și convingător, noi de ce nu putem să-i respectăm adevărata frumusețe? Doar călătorind de-a lungul și latul ei vom putem descoperi tot ceea ce ascunde și toate acele lucruri despre care presa internațională scrie.

Articolul a surprins câteva dintre cele mai apreciate obiective și monumente de interes național, fiecare având câte o descriere aparte. Se amintește de Biserica Neagră, pe care jurnaliștii au numit-o drept ,,vedeta Brașovului”, cu toții știind că aceasta deține cea mai mare orgă din Europa. Mai mult, încadrează orașul ca fiind ,,un oraș medieval situat la poalele Carpaților”. Mai spun despre frumoasa construcție în stil gotic că aceasta este impresionantă prin ,,pereții împodobiți de covoare turcești”.

,,Cel mai impresionant castel din România” este reprezentat de Castelul Corvinilor, spun jurnaliștii. Despre el am povestit în nenumărate rânduri, despre legenda numelui pe care îl poartă și despre arhitectura cu totul aparte. Castelul este poate cel mai măreț din România, alături de Peleș și Bran, fiecare având stilul propriu, dar la fel de fermecător și măreț.

De altfel, Transfăgărășanul a făcut furori cu peisajele, dar mai ales cu lungimea și dificultatea traseului. Despre acesta se spune că este recomandat celor mai curajoși bicicliști, fiind ideal pentru o astfel de cursă. Însă, una dintre vedetele articolului american este numită drept ,,una dintre cele mai intense locații din Europa de Est“. Care este renumita locație? Nimeni alta decât Bucureștiul. Aceștia spun că ,, Bucureştiul este renumit pentru energia locuitorilor, arhitectura diversă, mâncarea bună, dar şi pentru viaţa de noapte.” Într-adevăr, viață ca în Centrul Vechi nu regăsim în niciun loc din România. Pentru aceia ce își doresc să îmbine cultura și distracția, aici trebuie să ajungă. Clădirile, martore ale trecutului și terasele pline de tineri și muzica bună, creează exact atmosfera despre care jurnaliștii povestesc.


Like it? Share with your friends!

578
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?