fbpx
555

Cetatea Râșnov mi s-a părut dintotdeauna un loc magic. Fiind pasionată de castele și fortificații vechi, am decis să-i descopăr povestea. Drumul lung, cu startul tocmai din Timișoara, a meritat din plin atunci când am ajuns în orașul Râșnov și am văzut cetatea agățată de brazii din munți, precum o priveliște desprinsă din vederile de vacanță.

Cum ajungi la Râșnov

Cetatea Râșnov, care obișnuia să controleze accesul în Transilvania, este una din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din regiune, deși a fost atacată și apărată cu succes în mai multe rânduri. Poți ajunge la cetate urcând spre munți din oraşul Râşnov, drum la capătul căruia vei găsi un popas cu parcare (costă 5 lei). De acolo, ai ocazia să urci spre Cetatea Râșnov fie într-o plimbare, fie cu trenulețul Râșnovului (costă tot 5 lei), care te duce direct la baza fortificaţiei. Acesta conferă un farmec aparte drumului, pe care îl poţi parcurge și pe jos, în aproximativ 10 minute.

Zidurile cetăţii spun multe poveşti

Intrarea în Cetatea Râșnov costă 12 lei/ adulți. După ce admiri curtea exterioară extrem de verde și cetatea din depărtare sau de sus din turnul de lângă poartă, vei putea intra în curtea interioară. Aici ai ocazia să mergi pe aceleași alei pietruite pe care se plimbau cavalerii teutoni, ostașii și locuitorii zonei, încă din 1200.

Edificiul, aflat în ruină, încă păstrează câteva ziduri ale cetății, scări, turnuri, acoperişuri roşii și balcoane cu vedere spre oraş. Vechile case ale țăranilor sunt acum buticuri cu suveniruri tradiţionale, iar în spaţiile deschise sunt expuse arme şi unelte feudale. Vei admira o priveliște panoramică asupra Râșnovului din punctele de veghe, te vei plimba pe străzile cu ziduri de piatră şi cărămidă pline de istorie și vei învăța să tragi cu arcul de la cavalerii moderni în costume tematice.

Râşnovul este invadat de dinozauri

Lângă Râșnov este un alt obiectiv turistic pe care nu vei vrea să-l ratezi, mai ales dacă ești în vacanță cu prichindeii tăi, și anume Dino Parc Râșnov. Intrarea este 28 lei/ adulți și 22 lei/ copii și studenți. După ce intri direct în gift shop-ul plin ochi cu dinozauri din diverse materiale, pe care îi poți adopta, vei da peste un univers cu totul nemaivăzut în Europa de sud-est. Şi anume curtea sa de 1,6 hectare de pădure care este plină de dinozauri. În mărime naturală. De toate felurile, 46 mai exact, care ajung și la 20 de metri înălţime. La Dino Parc Râșnov există chiar și un traseu bine organizat pe care să îl urmezi pentru a descoperi toate speciile de dinozauri care obișnuiau să ne populeze planeta.

Fiecare dinozaur este acompaniat de numele său, informaţii despre perioada în care trăia, cum își procura hrana, în ce zonă geografică se afla și diverse curiozități amuzante și ghicitori interactive pentru cei mici. Vei descoperi un panou care-ți face automat un selfie, pe care ți-l trimite mai apoi direct pe email și o platforma de lemn care îți arată exact cum vibrează pământul când erupe un vulcan. Toate acestea pe lângă dinozaurii care se mișcă și scot sunete înfricoșătoare. Poți face și poze cu Tyrannosaurus, Velociraptor sau Triceratops, presărați de-a lungul traseului, organizați pe dimensiuni și în ordinea în care se crede că au dispărut. Dacă ți-e foame, poți trece pe la Papazaur pentru niște pulpițe de dinozaur.


Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-cetatea-rasnov-lectia-de-istorie-de-pe-potecile-pietruite


Like it? Share with your friends!

555
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?