fbpx
555

Brașov este unul dintre cele mai bogate județe din România, cu o multitudine de obiective turistice diverse, de la frumusețea munților Făgăraș, la obiective neobișnuite precum coloanele de bazalt de la Racoș sau orașe medievale pline de farmec. Orice tip de atracții turistice îți place să vizitezi, județul Brașov are pentru tine o mulțime de opțiuni, astfel încât cel mai probabil vei avea nevoie de mai multe zile pentru a le descoperi pe toate. Iată, așadar, ce poți vizita într-un weekend prelungit în județul Brașov.

Orașul Brașov

Orice periplu prin județul Brașov trebuie să înceapă cu o vizită în municipiul reședință de județ cu același nume. Brașov este unul dintre cele mai frumoase și îndrăgite orașe din România, unde poți petrece cel puțin un weekend bucurându-te de atmosfera sa medievală. În Brașov trebuie să vizitezi Piața Sfatului și Biserica Neagră, simbolul orașului. Nu rata o “plimbare” pe Strada Sforii, a trei acea mai îngustă stradă din Europa, sau o vizită la Turnul NegruPoarta EcaterineiPoarta Șchei sau laBastionul Țesătorilor.

Cetatea Râșnov

Un alt oraș medieval cu o atmosferă minunată este Râșnov. Faimos mai ales pentru cetatea ce se înalță semeață pe dealul de lângă oraș, Râșnov are și alte obiective turistice interesante pentru întreaga familie. Bineînțeles, primul lucru pe care trebuie să-l faci când ajungi aici este să explorezi străzile întortocheate ale Cetății Râșnov. Fortificația a fost construită în secolul XIV, peste o cetate dacică, dar, patru secole mai târziu, locuitorii s-au retras din cetate, dezvoltând orașul Râșnov la poalele fortificației. Astăzi, Cetatea Râșnov este una dintre cele mai mari și ai bine păstrate fortificații din România, cu o serie de turnuri, două capele și alte locuri interesante. Dacă îți mai rămâne timp, la câteva minute de cetate se află singurul parc tematic cu dinozauri din România, Dino Parc Râșnov.

Sursa: https://identitatea.ro/ce-sa-vizitezi-intr-un-weekend-prelungit-judetul-brasov/


Like it? Share with your friends!

555
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?