fbpx
520

Poate vara ne lovește de fiecare dată cu timpul ei călduros, însă, trebuie să recunoaștem că în această perioadă cei mai mulți preferăm să călătorim. Alegem locații care să ne încânte, atât prin peisaje, cât și prin oameni și cultură. Iar astăzi, ne-am hotărât să vă purtăm pe paginile de istorie ale unor locuri din țară, ale căror povești sunt legate de trecutul bogat al poporului nostru. Pe teritoriul țării dăinuie imaginea implacabilă a unor cetăți, recunoscute de sute de turiști, ce anual le vizitează. Ne îndreptăm pașii către trei fortărețe deosebite, localizate în orașe de renume din România, ce nu au încetat din a bucura sufletele celor ce le calcă împrejurimile.

Cetatea Râșnov

O panoramă splendidă asupra Brașovului poate fi admirată din cel mai înalt punct al Cetății Râșnov, ale cărei ruine au reușit să spargă barierele timpului și să reziste până în zilele actuale. Odată ce veți ajunge în incinta acestei fortărețe, vă veți purta gândurile spe cele mai îndepărtate timpuri, demult apuse. De fiecare dată când vizitați un astfel de loc, priviți-l în profunzimea lui, și așa veți putea să vă imaginați cum odată cavaleri treceau pe cărările pietruite ale cetății. Ghidul prezent vă va împărtăși povestea de la Râșnov, oferindu-vă informațiile necesare pentru a cunoaște mai bine acest monument. Imaginile sunt de-a dreptul uluitoare, cetatea fiind așezată în unul dintre cele mai înalte puncte ale orașului Brașov. Dacă încă nu ați ajuns aici, nu evitați șansa de a pătrunde pe porțile acestei minunate cetăți.

Cetatea Deva

Una dintre cele mai vechi cetăți din țară este Cetatea Deva, ale cărei ziduri datează încă din anul 1269, arată documentele istorice. Aceasta este așezată pe Dealul Cetății, de unde orașul se arată sub o panoramă admirabilă. S-a afirmat în rândul turiștilor datorită istoricului și în  mod deosebit, al locației, ce stârnește curiozitatea celor ce își doresc să admire imagini impresionante. A fost declarată monument istoric și este unul dintre punctele principale turistice din Deva, cetatea fiind o adevărată filă de istorie, ale cărei ziduri și ruine poartă în fiecare zi poveștile vremurilor secolelor trecute. Arhitectura cetății este de stil laic, ce a reușit să încânte turiștii veniți de peste granițele țării.

Cetatea Alba Carolina

Pe meleagurile județului Alba, au fost puse bazele unei cetăți al cărei aspect este uluitor din toate punctele de vedere. Arhitectura porților și al zidurilor denotă doar elegantă și rafinament și sunt dovada că în trecutul poporului român au existat doar oameni înzestrați de un talent covărșitor. Grădinile cetății sunt luminate de dansul culorilor soarelui, care se reflectă peste împrejurimile acesteia, făcând din Cetatea Alba Carolina un adevărat basm. Este locul ideal în care să trăiți povești, unde să vă bucurați de câteva momente desprinse din paginile trecutului.

Fiecare cetate își are propria poveste, legată de fapte și evenimente eroice din trecutul României. Așezate în locații de vis, sunt admirate anual de mii de turiști, ce își doresc să descopere o parte din ceea ce a însemnat istoricul țării noastre. Voi ați vizitat aceste cetăți? 


Like it? Share with your friends!

520
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?