fbpx
530

România rămâne totdeauna o ţară atractivă pentru turişti, iar aceştia au numeroase motive să vină şi să viziteze ţara vecină.

Astfel, cei care vor să meargă în călătorii în Europa în această vară pot alege dintre ţări precum Italia, Franţa, Spania, Marea Britanie sau Germania, însă România rămâne totdeauna un loc care poate fi luat în calcul de turişti, notează site-ul de turism Argophilia.

România oferă toate atracţiile pe care celelalte ţări europene le au – rezervaţii naturale precum Delta Dunării, munţi, plaje, castele, o cultură bogată, oraşe întinse şi o bucătărie unică.

Fermecătoarea Transilvanie
Toată lumea ştie despre Transilvania, din filme, cărţi sau de la televizor, iar legenda lui Dracula a devenit faimoasă. Satele, munţii, oraşele de poveste şi istoria magnifică a locului sunt atracţiile pentru turiştii curioşi. Sunt recomandate oraşele Braşov, Sighişoara şi Sibiu.

În Sighişoara, turiştii află că pot vizita locul naşterii lui Vlad Dracula, sau Vlad Ţepeş, în timp ce în Braşov ei pot face plimbări pe Tâmpa şi se pot relaxa în centrul romantic al oraşului. Munţii care oferă un aer mistic oraşelor şi străzile pietruite amintesc turiştilor de filmele văzute când erau copii.

Magnificul Maramureş
O regiune foarte intrigantă şi mistificatoare a României, Maramureşul este înconjurat de păduri dese, iar oamenii păstrează tradiţii vechi de secole. Dintre frumoasele biserici de lemn, multe făcând parte din patrimoniul mondial UNESCO, cea mai cunoscută este cea de la Bârsana.

Castelele de prima mână
Europa este împânzită cu castele, însă Romania dă marea lovitură când vine vorba despre acest fel de construcţii, notează sursa citată, dând exemplul castelului Peleş, unul dintre cele mai faimoase din Europa, care a fost construit de dinastia Habsburgilor. Alte zeci de castele au fost fortificaţii în timp de război – Bran, pe care mulţi l-au numit „castelul lui Dracula”, sau castelul Corvinilor de la Hunedoara, unul dintre cele mai subapreciate din ţara vecină.

Frumosul Bucureşti
Capitala ţării nu trebuie confundată cu cea a Ungariei, Budapesta, cel mai mare oraş al României având multe locuri istorice şi propria cultură, cu locuri moderne însă păstrându-şi în acelaşi timp şi trecutul. Cu fântâni şi drumuri mari, oraşul a fost numit cândva „Micul Paris”, pentru motive pe care turiştii sunt aşteptaţi să le descopere vizitând oraşul.

Transfăgărăşanul
Din acest top nu putea lipsi cea mai cunoscută şosea a ţării, care străbate Munţii Carpaţi şi care este cunoscută în toată lumea. Unii care au condus pe Transfăgărăşan l-au numit „cea mai bună călătorie din lume”.

Sursa: howandwhy.ro


Like it? Share with your friends!

530
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?