fbpx
520

Poveștile pot fi trăite, nu doar citite. Cum? Odată ce veți vizita castelele din România, veți putea să vă bucurați de momente desprinse din file de basm. Fiecare își are prostul istoric și toate sunt localizate în peisaje de vis, împrejurimile fiind splendide. Însă, care sunt cele mai căutate și vizitate castele din țară? Totuși, indiferent pe care l-ați alege pentru excursia voastră, aveți certitudinea că este încântător.

România este cunoscută în rândul turiștilor de peste granițe datorită Castelului Bran, a cărui poveste se leagă strâns de viața marelui și cunoscutului vampir. Legendele sunt multe, însă, cum se spune: în fiecare mit se ascunde și un adevăr. Bran este unul dintre faimoasele castele ce a impresionat prin stilul arhitectural, peisaje și locație. Dacă nu l-ați vizitat, vă invităm în lumea ce odată era condusă de nimeni altul, Vlad Țepeș. Amprenta acestuia încă se poate observa în încăperile castelului.

Castelul Pelișor
Nu, nu confundați Castelul Peleș cu Castelul Pelișor. Acesta este mai mic și la fel de frumos. Chiar se poate spune că se aseamănă în mare parte cu arhitectura de la Peleș. Aici poveștile prind viață, căci dacă veți privi atenți, veți observa cum timpul cumva a stat în loc. Este uimitor ce fel de clădiri luau naștere în secolul trecut. Ce spuneți? Care arhitectură vă încântă mai mult?

Castelul Huniazilor
Legendele sunt cele care dau contur acestor locuri. Mulți preferă să le viziteze pentru mituri, fie ele de speriat sau nu. La Castelul Huniazilor ar trebui să călătoriți numai pentru originalitatea arhitecturii. Este definiția perfectă a ceea ce erau castele din poveștile fraților Grimm. Totuși, există și o legendă legată de numele ce astăzi castelul îl poartă și anume ,,Huniazilor”. Dacă sunteți curioși să o aflați, vizitați această perlă turistică și culturală a țării noastre.

Palatul de Cultură Iași
Nu este un castel ca nume, însă, odată ce veți ajunge în fața lui…nu veți avea decât cuvinte de laudă, și și acelea puține. Pentru că nu există o expresie ce să înglobeze adevărata frumusețe a acestei minunate construcții. Grădinile, împrejurimile, palatul în sine sunt pur și simplu impresionante. Noaptea se revarsă cu atâta pasiune peste castel, totul fiind desprins din cele mai deosebite basme. Cine spunea că în România nu avem locuri de vis…se înșela amarnic. Vă veți convinge odată ce veți vizita toate aceste castele.

Nu vă mai lăsați timpul să se scurgă în vag și vizitați, călătoriți oriunde priviți cu ochii. În orice colțișor al României se ascunde un loc de vis, iar noi suntem datori să îl descoperim. Profitați de timpul liber și luați țara la pas, vă asigurăm ca merită pe deplin.


Like it? Share with your friends!

520
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?