fbpx
537

Când ne gândim la Bucureşti, ne vin în minte o sumedenie de stereotipuri… cum sunt cele despre trafic de exemplu, mai ales dacă nu locuim în capitală. Însă, oraşul are o mulţime de alte locuri excelente pe care merită să le vizitezi și de care ai să te îndrăgostești. Clădirile din Bucureşti sunt de-a dreptul impresionante, mai ales dacă ştii unde trebuie să te uiţi! Iată aşadar cele mai interesante clădiri pe care nu ai voie să le ratezi într-o plimbare prin Bucureşti…

Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului este una dintre cele mai impresionante clădiri din București, dar și din țară, fiind inclus în numeroase topuri ale celor mai mari și frumoase palate din lume. Mai mult, se află chiar și în Cartea Recordurilor pe locul întâi în rândul clădirilor administrative pentru uz civil.

Ridicat în timpul comunismului, palatul, cunoscut și sub numele de Casa Poporului, are o suprafață de 365.000 mp. Pe lângă aspectul impunător și grandios din exterior, clădirea este cu adevărat deosebită și în interior.

Aceasta este deschisă și pentru turiști, care pot să o viziteze numai în grupuri cu ghid.

Adresa oficială a impunătoarei clădiri este Strada Izvor nr. 2 – 4, însă cea mai frumoasă priveliște este cea din Piața Constituției.

Palatul CEC

Palatul CEC este o clădire impozantă a Bucureştiului şi unul dintre simbolurile sectorului bancar. Construită în perioada 1897-1900, clădirea găzduia Casa de Economii şi Consemnaţiuni în trecut, iar astăzi este sediul CEC Bank.

Arhitectura cu coloane şi cupole face ca acest palat să se numere printre cele mai importante obiective turistice arhitecturale din București. Cupolele impozante dau un aspect deosebit clădirii, care arată spectaculos și în interior.

Având în vedere că în prezent impozanta clădire este sediul CEC Bank aceasta nu se poate vizita în întregime. Totuși, dacă vrei să admiri frumusețea interioară a palatului poți să faci o plimbare în Muzeul CEC, care este situat în holul palatului.

Palatul Băncii Naționale a României

O altă clădire interesantă din București pe care merită să o vizitezi este Palatul Băncii Naționale a României.
Construcția a fost ridicată în perioada 1883 – 1900 în centrul vechi al Bucureștiului și a încurajat formarea districtului financiar din Capitală.

Arhitectura Renascentistă a clădirii, fațadele impunătoare și detaliile excepționale din interior au transformat-o în una dintre cele mai apreciate obiective turistice arhitecturale din București.

Aflat pe strada Lipscani, Palatul BNR se poate vizita gratuit. Atenție însă! Este nevoie de programare confirmată, iar vizita nu se poate face decât cu tur ghidat.

Ateneul Român

Ateneul Român este una dintre clădirile excepționale din București care sigur o să te impresioneze. Construită între anii 1886 – 1888, a fost realizată într-o combinație de stil neoclasic și stil eclectic. În prezent, Ateneul Român este gazda Filarmonicii „George Enescu”, fiind considerat un adevărat pol de cultură și una dintre cele mai importante săli de spectacole din România.

Și în interior clădirea este cât se poate de încântătoare. De-a lungul sălii de concerte există o frescă, pictura înfățișând cele mai importante momente din istoria românilor. Inițial s-a propus ca Marea Frescă să fie realizată în 1988 însă abia 32 de ani mai târziu lucrarea a fost pornită.

Dacă vrei să vizitezi Ateneul Român, care se găsește pe strada Benjamin Franklin nr 1- 3, în afara concertelor pentru public, trebuie să iei legătura cu Filarmonica „George Enescu”.


Citeste mai mult: ghiduri-turistice.info


Like it? Share with your friends!

537
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?