fbpx
536

România este o țară splendidă, iar acest fapt nu mai este un secret pentru nimeni. De la munți înalți, câmpii întinse, orașe cu edificii surprinzătoare, toate acestea fac din țara noastră un loc unic Pământ apreciat de mari personalități și turiști din întreaga lume. Satul Colibița este unul dintre acele locuri unice, un sat de poveste din Comuna Bistrița Bârgăului, Județul Bistrița Năsăud, Transilvania. Mica localitate se află chiar pe Valea Bistriței, între Munții Bârgău și Munții Călimani, într-un cadru natural de vis, un loc perfect pentru a medita sau pentru a petrece un concediu ideal alături de cei dragi ție.

Astăzi, Colibița este unul dintre cele mai vizitate locuri din Transilvania, locul care s-a dezvoltat foarte mult din punct de vedere turistic, dar care a lăsat totuși ca natura să-și urmeze cursul firesc. Puţin peste 250 de locuitori se bucură zi de zi de frumuseţile din Colibiţa, iar ospitalitatea lor a devenit deja o marcă recunoscută a acestui sătuc din Transilvania. Amabilitatea lor determină mulţi turişti să revină an de an la Colibiţa, locul unde se relaxează, unde sunt trataţi corespunzător, unde vor să revină iar şi iar.

Drumul care duce spre Colibiţa este un şir nesfârşit de comune, un traseu care prevesteşte deja că vei ajunge într-un loc de poveste. Drumul şerpuieşte printre munţi, peisajul devine parcă din ce în ce mai sălbatic şi dintr-o dată o ia spre dreapta, acolo unde se deschide un Colţ de Rai cu numele de Colibiţa. Majoritatea oamenilor de aici îşi câştigă existenţa din agricultură, creşterea animalelor şi prelucrarea lemnului, iar această simplitate nu face decât să confere zonei un farmec aparte.

Din localitatea Colibiţa mai face parte şi lacul de acumulare omonim, iar apele sale liniştite sunt o adevărată oportunitate pentru turişti. Pe malurile sale se regăsesc o sumedenie de locuri de cazare, pensiuni sau mici căsuţe, totul depinde de confortul pe care vrei să-l ai în vacanţa ta în Colibiţa. Plimbările pe malurile lacului par a fi o activitate preferată a turiştilor, mai ales că zona este splendidă, plină de structuri unice, dar şi mistere. Natura însăşi este un mister şi pare că turiştii vor să le descopere pe toate. Un tur complet al Lacului Colibiţa, cu maşina, durează 2 ore, deci vei avea unde să te plimbi!

Zona oferă vaste posibilităţi de destindere pentru iubitorii muntelui şi ai naturii, Colibiţa fiind o destinaţie de vacanţă potrivită pentru orice anotimp. Excursiile, drumeţiile, ciclismul montan, plimbările cu caiacul sau pescuitul sunt doar câteva dintre provocările pe care Colibiţa le lansează vizitatorilor săi.

Aşadar, Colibiţa este o altă regiune unică din ţara noastră, locul care subliniază încă o dată că trăim pe un tărâm de vis!


Sursa: descoperalocuri.ro


Like it? Share with your friends!

536
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?