fbpx
564

Când te întreabă cineva care-s cele mai frumoase orașe din țară, îți vin în gând Sibiu, Brașov, Cluj sau chiar București. Moldova e menționată doar când vine vorba de mănăstiri, mâncare și prețuri mici. Iașului nu i-am acordat niciodată prea multă atenție iar vizita rapidă pe care i-am făcut-o în liceu nu mi-a atras deloc atenția. I-am dat încă o șansă în weekendul trecut. Așa cum mi se întâmplă de fiecare dată când plec la drum fără așteptări, orașul acesta mi-a schimbat cu totul părerea despre el. Iașul merită să fie pe lista celor mai frumoase orașe turistice din România din o mulțime de motive dar încep cu primele și cele mai importante.

Ai ce să vezi

Ca să vizitezi Iașul, ai nevoie de mai mult decât un citybreak dar și 2-3 zile sunt deajuns ca să-ți faci o idee. Eu am luat parte la un tur gratuit în Iași organizat de ICAR Tours, tur care se întâmplă în fiecare miercuri între ora 9 și 11. Traseul este ghidat și cuprinde 20 de obiective turistice importante din oraș între Piața Unirii și Palatul Culturii. Sau poți alege să faci un tur individual dar îți recomand să te documentezi înainte sau să îți iei cu tine o hartă și un ghid printat pentru că e păcat să ratezi ceva. Iașul e plin de obiective turistice extrem de importante, în stare foarte bună și din care poți învăța foarte multe.

Muzeul Unirii din Iasi – Strada Al. Lapusneanu nr. 14

Piata Unirii din Iasi

Teatrul National Vasile Alecsandri – Strada vasile Alecsandri nr. 5

Palatul Roznovanu – Strada Stefal cel Mare nr. 11


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/iasi-top-orase-romania.html


Like it? Share with your friends!

564
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?