fbpx
567

La pas prin România, prin această țară ce nu încetează din a ne surprinde. Ne îndreptăm privirile către cele mai frumoase chei, spre locuri ce sunt cu adevărat deosebite. Aici natura a dominat fiecare colțișor, totul fiind desprins parcă din paradis. Dacă v-ați întrebat cum arată Raiul, ei bine…călătorind printre văile munților, de-a lungul apelor curgătoare, veți cunoaște o bucată din Eden. Acestea sunt cheile României, embleme turistice cunoscute dincolo de granițe.

Dacă v-ați întrebat care sunt cele mai frumoase chei, trebuie să știți că fiecare au propria frumusețe. Cumva timpul și-a lăsat amprenta asupra lor, astăzi bucurându-ne de priveliștile absolut impresionante. Peisaje montane, cărări șerpuite prin păduri și printre stânci, râuri, văi brodate de flori și dealuri ce ating linia orizontului, de astfel de lucruri veți avea parte în timpul drumețiilor printre cheile din țară. Însă, cele mai vizitate și cunoscute sunt de-a dreptul uluitoare, niște locații deosebite, ce s-au afirmat datorită frumuseții răpitoare. Natură, liniște și pace, trei cuvinte ce descriu pe deplin aceste locuri.

Cheile Țășnei
Pe Valea Cernei, printre stâncile ce se înalță mărețe spre cer, batem drumul spre stâna din câmpie. Aici, Cheile Țășnei ne uimesc prin peisajele montane, desprinse din file de basm. Pentru cei ce iubiți munții, acesta este locul perfect pentru a petrece câteva clipe de relaxare și liniște. Un cântec de pasăre se aude străin în valea abruptă și răsună cu ecou printre ramurile de pini negri, agățați pe crestele stâncilor. De-a lungul cărării, un râu curge repede la vale și ne conduce spre moara părăsită, a cărei imagine pare a face parte din trecutul satului tradițional. Cheile Țășnei sunt opera de artă a naturii.

Cheile Corcoaia
Aceste chei se află la 43 km distanță de Băile Herculane, care deși nu au o suprafață foarte mare, reușesc să fie spectaculoase. Printre pereții munților își face loc un drum șerpuit, acompaniat de un râu agitat, a cărui apă rece curge iute la vale. În depărtare veți zări pădurile dese, ce au brodat poalele munților. Cel mai interesant lucru la aceste chei este forma lor. Apa a săpat de-a lungul timpului în stâncă, astfel, s-au format tuneluri de piatră, pe care unii le numesc “sculpturile inedite ale naturii”. Există și o legendă legată de forma lor și felul în care au fost concepute.

Cheile Turzii
În județul Cluj veți regăsi o alta pereche de chei ce au reușit să atragă turiști de pretutindeni. Cheile Turzii sunt o atracție majoră, datorită peisajului carstic de o sălbăticie rară, dar atractivă totodată. Pereții din stâncă s-au format prin erodarea rocii de calcar, acestea măsurând înălțimi de 200 de m și o lungime de 1.300 de metri. Traseele din această zonă sunt legate și de alte obiective turistice precum Cheile Turului, Cheile Borzești și Cascada Ciucaș. Sunt vizitate în mod special de către alpiniști, datorită verticalității pereților muntelui.

Cheile Dobrogei
Dacă ajungeți în Dobrogea, nu trebuie să ratați aceste chei. Este locul în care mâna omului încă nu a ajuns, un loc retras în care natura are prioritate. Este spectaculos să priviți pietrele ce împărătesc poveștile trecutului, pietre ce s-au format de-a lungul secolelor, martorele vechilor timpuri. Valea este întinsă, presărată cu stâncile din piatră, printre care se strecoară un drum curbat. Atractive zonei sunt și două peșteri: Gura Dobrogei și La Adam, vizitate datorită frumuseții lor, dar și legendelor prin care au luat naștere.

Cheile Bicazului
Cele din urmă, vor fi cele dintâi, căci Cheile Bicazului, spun mulți, sunt cele mai frumoase din întreaga țară. Ei bine, imaginile vorbesc de la sine și credem că este adevărat. De o frumusețe naturală răpitoare, Cheile Bicazului nu încetează din a impresiona orice turist ce ajunge în zona lor. Traseul lor este unul simplu, dar care vă va impresiona profund, datorită peisajului absolut fabulos printre stâncile munților, ale căror vârfuri se înalță cu atâta mândrie spre cer.

Vizitați cheile din România, cu siguranță nu veți regreta și încercați să profitați de orice moment de liniște pe care vi-l oferă. Indiferent de locația aleasă, va fi o alegere bună.


Like it? Share with your friends!

567
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?