fbpx
555

Cu ani în urmă părinții și bunicii noștri așteptau cu nerăbdare vara să plece câte 10-18 zile în concediu la băi, cu bilete luate prin sindicat. Oferta era bogată, stațiunile erau înțesate de hoteluri comuniste al căror lux suprem era, de multe ori, prezența liftului și posibilitatea să comanzi mâncare a la carte pe baza unor bonuri valorice, vacantele erau lungi si toata lumea era multumita.

După ce o vreme fostele glorii balneoclimaterice (sau perlele turismului balnear, ca să folosesc un clișeu) au căzut în dizgrație, câteva dintre ele încep să-și revină spectaculos și să se transforme în destinații râvnite și de cei mai pretențioși. Azi sunt la modă vacanțele la Spa și noi avem o idee de weekend aplicabilă în orice perioadă din an.

Deși e cam departe de București, un weekend în zona Oradea-Băile Felix-Băile 1 Mai e o soluție când nu ai prea mult timp la dispoziție pentru o mini-vacanță interesantă și ești în pană de idei. Noi am ajuns acolo tot într-un weekend, de vară, la sfârșit de Turul României 4, după 5 zile grele la Școala de Supraviețuire și alpinism. Și a fost fooooarte bine.

Spa de 4 stele

După ce a aflat de traseul nostru din Turul României 4, Ovidiu ne-a invitat la Hotelul President din Băile Felix, să vedem că sejurul la băi nu mai ca pe vremea părinților noștri. Așa că după 10 zile de tăiat munții-n lung și-n lat, am mers să ne relaxăm la băi, un weekend.

Stațiunea era plină ochi la mijloc de august și nu de bătrâni senini și buni, așa cum m-aș fi așteptat ci de familii tinere, la gâtul și la mâinile cărora atârnau bijuterii groase și kitch din aur. Între hotelurile comuniste din centru răsunau acorduri de manele și muzică populară pe care se unduiau turiștii în drum spre piscină. Pădurea din centru mi s-a părut cam prăfuită și mașinile prea multe care au acces pe aleile din stațiune m-au dus cu gândul mai degrabă la vacanțele în Costinești de acum 15-20 de ani decât la o stațiune cu ape termale.

De Băile Felix am aflat prima dată dintr-o carte poștală pe care ai mei o păstrau cu sfințenie (între alte câteva zeci de cărți poștale) pentru că fuseseră acolo în luna de miere. O imagine însorită cu un hotel (Hotelul Termal), poveștile mamei dar și distanța față de Galați m-au făcut toți anii copilăriei să-mi doresc să merg acolo când voi fi mare.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/citybreak-si-spa-in-romania.html


Like it? Share with your friends!

555
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?