fbpx
519

Spre Brașov ne purtăm pașii, spre zona de munte a Transilvaniei, peste care dăinuie liniștea deplină și aerul românesc. Câți n-am vizitat acest deosebit oraș din inima țării și câți nu îi știm frumusețea culturală și peisagistică? Însă, câți dintre voi v-ați abătut de la traseul obișnuit și v-ați purtat pașii către satele din împrejurimile orașului? Știați ce localitate deosebită se află la câțiva kilometri de Castelul Bran? Ei bine, vă invităm pe meleagurile minunate ale Brașovului etnografic, acolo unde doar natura este stăpâna locurilor.

De la Castelul Bran nu aveți mult de mers până veți ajunge la Moeciu de Jos. O zonă implacabilă, ale cărei teritorii sunt absolut superbe. Natură, oameni și case, drumurile ușor pietruite și pensiunile primitoare, toate parcă dau naștere unui loc simplu și totodată, deosebit.

Cum este o zi în Moeciu?
Doar imaginați-vă o pensiune, așezată la poalele unei păduri, din care răsar în depărtare câteva stânci zvelte. Undeva în spate, unde curtea se pierde spre codru, o apă curge liniștită, iar sunetul ei lovește precum un ecou împrejurimile casei. V-ați trezit și sunteți invitați la micul dejun, unde veți servi pe terasă o cafea aromată. Mirosul ușor amar și aerul rece de munte, cântecul păsărilor și liniștea zonei, toate vă vor face să vă simțiți ca într-o poveste. Veți fi departe de oraș, de aglomerație și de stresul zilnic al zilelor călduroase de vară. După cafea, vă veți echipa de drumeție și veți lua satul la pas. Urcați prin păduri, mergeți spre munte și bucurați-vă de un traseu în frumoasa zonă a Moeciului de Jos.

Locul este liniștit, veți observa cele mai frumoase și primitoare pensiuni, care mai de care mai atractive și bogate. Și probabil ați mai citit asta, însă, trebuie să înțelegeți că aici este o liniște deplină, o liniște ce vă poate relaxa până la cea mai mică celulă.

Către Moeciu de Sus, pregătiți-vă pentru o imagine pitorească. Este un loc ale cărui imagini sunt de-a dreptul savuroase, exact, savuroase. Noi cel puțin, nu ne săturăm din a le privi și de a ne bucura de ceea ce România poate să ofere turiștilor. Aici timpul se oprește în loc și ne permite să me bucurăm de câteva clipe de liniște deplină, de aerul românesc și de momente infinite de bucurie. Cumva vă transpune în altă eră această deosebită localitate, fiind atât de simplă, însă, cu un impact uluitor când vine vorba de turism și de emoția pe care ne-o transmite.

Cu desăvârșire Brașovul este o perlă pentru turismul din România, iar împrejurimile lui sunt încântătoare. Orice călător se va bucura să descopere o parte din frumusețile lui, iar odată ajuns în frumoasele zone etnografice, cu siguranță se vor îndrăgosti de această superbă zonă a Transilvaniei. Nu ratați o călătorie către Moeciu, vă asigurăm că nu veți regreta nicio secundă alegerea făcută. Iar pentru un plus de bucurie, încercați să stați câteva zile în Moeciu, doar așa veți profita cu adevărat de frumusețea lui și a împrejurimilor sale. Cât despre obiectivele turistice ale zonei, Castelul Bran și Cetatea Râșnov sunt doar la câțiva kilometri distanță.


Like it? Share with your friends!

519
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?