fbpx
545

Lacul Vidra a devenit destinația perfectă unui traseu alternativ pentru Valea Prahovei. Este un drum care trebuie parcurs prin creierii munților, spre Lacul și stațiunea Vidra, Malaia, Obârșia Lotrului și împrejurimi.

Amplasat pe râul Lotru, în cheile Vidra, lacul este principala amenajare de pe râul Lotru. Acesta este un lac de acumulare, antropic format în anul 1972 și situat la 30 de kilometri de stațiunea Voineasa.

Lacul s-a format ca urmare a construirii barajului Vidra de râul Lotru.

În lacul principal Vidra sunt captate și alte râuri prin sistemul de aducțiuni și captări secundare, ce cuprinde 81 de captări grupate în trei ramuri distincte:

Ramura Nord (gravitațională și cu pompaj);
Ramura Sud (gravitațională și cu pompaj);
Ramura Vest (gravitațională).

Mai puțin cunoscut decât „fratele” său mai mare, Vidraru, Lacu Vidra este mult mai sălbatic și considerat mult mai misterios de către turiști.

Peisajul este superb pe șoseaua ce șerpuiește prin munți, printre pădurile de foioase si conifere, iar odată ajuns la Lacul Vidra, acesta se dezvăluie timid publicului.

Din nefericire, ceea ce cândva era o stațiune de renume, stațiunea Vidra, astăzi este părăsită și se mai văd doar vilele construite în terasamente ca să beneficieze de panorama oferită de lac. Acum, acestea sunt abandonate de către foștii proprietari, lăsând în urma lor o imagine destul de dezolantă, mai ales că în trecut se putea ajunge până aproape de lac pe jos.

După căderea comunismului, ceea ce se voia a fi o stațiune de ski a fost lăsată baltă, nemaireușindu-se să se exploateze potențialul zonei.

Sursa: travel.ro


Like it? Share with your friends!

545
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?