fbpx
540

De la Opera din Timișoara la Epava din Costinești, de la Dunăre la Sighetu Marmației, fiecare colțișor al țării noastre e plin de farmec. Iată 6 cele mai frumoase locuri de vizitat în România pe care sa le vezi în sezonul cald:

Gradina botanica din Iasi

Gradina botanica din Iasi e o atractie turistica extrem de apreciata, cu un trecut zbuciumat. Acestui loc frumos i-au fost puse bazele in anull 1856. Declaratia fondatorului, Anastasiu Fatu a fost “Fondand aceasta gradina mi-am propus a imbunatati salubritatea orasului Iasi, a indemna pe “giunimea” studioasa la invatarea botanicei si a procura iubitorilor de stiinte naturale ocaziunea de a contempla frumusetile naturii in momentele lor de repaus“. Poti vizita gradina si frumoasele plante crescute aici intre orele 9-19 toata saptamana, exceptie facand zilele luni si miercuri.Biletul costa 5 lei de persoana. Unul dintre cele mai frumoase locuri din Romania, Gradina botanica din Iasi va incanta iubitorii de plante!

Insula Ovidiu

Aproape de statiunea Mamaia, la o distanta de aproximativ 5000 de metri gasim o mica oaza de liniste si pace sub forma unei insule, Insula Ovidiu de pe Lacul Siutghiol.  Aici te poti refugia sa te relaxezi, sa savurezi o mancare pescareasca si sa fii izolat de zgomotul orasului. Insula Ovidiu este o insula naturala, devenita ulterior atractie turistica datorita frumusetii sale, care o si plaseaza in acest top cu cele mai frumoase locuri din Romania. Pe insula se poate ajunge doar cu Vaporasul Ovidius, folosit si ca forma de transport si ca forma de distractie. Insulita poarta numele poetului roman Ovidiu deoarece se crede ca acesta a stat aici pe durata exilului sau.

Cascada Bigar

Frumusetea Cascadei Bigar a fost mult mai apreciata si de locuitorii acestei tari dupa ce a fost mentionata intr-un top international al celor mai frumoase cascade din lume. Vizitele la Cascada Bigar s-au inmultit si tot mai multi turisti au plecat multumiti acasa, fericiti fiind ca au descoperit un loc de o asemenea frumusete atat de aproape de casa, in tara noastra. Tu ai vizitat frumoasa Cascada Bigar?

Manastirea Corbii de Piatra

Manastirea Corbii de Piatra e un schit rupestru unic din tara noastra cu o frumusete care se poate compara cu bisericile sapate in piatra acum faimoase in lume si in circuitele turistice. Cu o vechime ce duce in timp pe vremea domnitorului Neagoe Basarab, aceasta mica manastire mai prezinta unicitati si din punct de vedere al interiorului, fiind singurul loc din Romania in care poti gasi doua altare functionale din acelasi naos. Ca sa vizitezi acest loc frumos trebuie sa ajungi intai in comuna Corbi din judetul Arges.

Rezervatia Pietrosu Rodnei

In partea nordica a muntilor Rodnei gasim Rezervatia Biosferei Pietrosu Rodnei. Poti ajunge aici trecand prin localitatile Borsa si Moisei. Cu o suprafata de 3300 de hectare, rezervatia naturala e una dintre destinatiile preferate ale turistilor iubitori de munte. Aici poti admira varfurile Buhaesu Mare si Buhaescu Mic, lacul glaciar Iezerul Pietrosului si cele mai frumoase imagini atunci cand soarele rasare sau apune.

Cheile Bicazului

Una dintre cele mai frumoase zone pentru drumetii, Cheile Bicazului e o portiune extrem de pitoreasca aflata in Muntii Hasmas. In zona poti admira raul Bicaz, Lacul Rosu, Parcul National Cheile Bicazului in toata splendoarea. Acum ca sezonul cald e aici, poti sa iti planifici un concediu cu iz montan in aceasta zona. Cheile Bicazului e una dintre zonele cele mai frumoase pe care sa conduci, alaturi de inca alte patru drumuri spectaculoase.


Sursa: identitatea.ro


Like it? Share with your friends!

540
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?