fbpx
552

Dacă ești îndrăgostit de natură și nu vrei să ratezi niciun peisaj spectaculos, atunci merită să-ți faci timp să urci pe Vârful Bihorul. O să ai parte de o priveliște excepțională, care pare desprinsă din altă lume. Îți dăm și un pont: nimic nu se compară cu peisajul din vârf, atunci când soarele apune.

O vacanță la munte este exact ce îți trebuie dacă iubești natura și vrei să te relaxezi departe de gălăgia de zi cu zi din orașe. De asemenea, o să poți să te bucuri de o mulțime de peisaje excelente, pictate în culori minunate.

Unde este Vârful Bihorul

Dacă ai în plan să pleci într-o vacanță la munte, noi îți propunem să-ți îndrepți atenția către Masivul Bihor. Acesta se află în localitatea Josani, comuna Căbești, din județul Bihor. Vârful Bihorul (cunoscut și sub numele de Vârful Curcubăta Mare) se află la o altitudine de 1.849 de metri, fiind cel mai înalt din Munții Apuseni.

Cum ajungi pe Vârful Bihorul

Vârful Bihorul se află la aproximativ 15 km de cunoscuta stațiune Arieșeni. Dacă ești curajos, poți să parcurgi distanța pe jos, pe un drum pietruit, însă trebuie să știi că drumeția o să-ți ia undeva de la 5 ore în sus. Astfel, dacă nu ești obișnuit cu hiking-ul și cu parcursul unor distanțe lungi, atunci ar fi bine să nu te aventurezi.

Există mulți curajoși care parcurg distanța cu bicicleta, însă, din nou, acest lucru nu este recomandat dacă ești începător. Drumul de țară, plin cu pietre, s-ar putea să-ți creeze probleme atât la urcate, cât și la coborâre. Însă, cei care sunt pasionați de mountain bike merită să încerce acest traseu pentru a se bucura de priveliștea excelentă.

Spre Vârful Bihorul se mai poate urca și cu mașina. Urmând drumul DC255, iar apoi un alt drum de pământ și piatră o să ajungi aproape până pe culmea muntelui. Călătoria va dura aproximativ 25 de minute. Atunci când ajungi aproape de creasta muntelui o să vezi că există un loc unde poți parca mașina, urmând ca de aici să continui drumul la picior. După o urcare destul de ușoară, care nu durează mai mult de 15 minute, o să ajungi în vârf, la o altitudine de 1.849 de metri.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-locuri-minunate-din-romania-cum-ajungi-pe-varful-bihorul

 


Like it? Share with your friends!

552
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?