fbpx
545

Situată în apropiere de Baia de Fier, Peştera Polovragi este un obiectiv de neratat pentru cei pasionaţi de speologie sau pentru turiştii dornici de a mai marca încă un obiectiv ce duce spre inima pământului. Aşadar, dacă urmează să treci prin judeţul Gorj, nu uita să poposeşti şi la Polovragi… îţi spunem şi de ce. Smile

Localizare

Peştera Polovragi se află în apropiere de localitatea Baia de Fier, judeţul Gorj. În inima Munţilor Parâng, de-a lungul Cheilor Olteţului, pe teritoriul comunei cu acelaşi nume, intrarea în peşteră se face pe malul stâng al râului. Înainte de a ajunge aici, turiştii se pot delecta şi cu alte obiective turistice, precum Mănăstirea Polovragi şi pădurea Polovragi.

Legenda lui Zamolxe în Peştera Polovragi

Cele mai multe legende care înconjoară locul sunt legate de liderul spiritual al geto-dacilor, Zamolxe. Acesta ar fi locuit în Peştera Polovragi şi avea puterea de a-şi schimba înfăţişarea. Astăzi, în peşteră, turiştii vor descoperi şi o piatră cu formă specifică, ce a primit denumirea de Tronul lui Zamolxe. Punctul sacru al Peşterii Polovragi, se spune că locul cu tronul este încărcat de o energie neobişnuită.

pestera_polovragi-2

Ce mai poţi vedea în Peşteră

Tronul lui Zamolxe nu este singura formaţiune ce poate fi admirată în Peştera Polovragi. I se adaugă şi alte forme precum Bolta însângerată, Izvorul Speranţelor, Cuptorul Dacic, Camera Albă şi multe altele. De-a lungul celor 800 m vizitabili ai peşterii, ce se întinde de fapt pe mai bine de 10 km, traseul a fost marcat de simboluri distincte. Fie că sunt cele legate de misteriosul zeu al dacilor, fie că sunt urme ale vizitatorilor care au urmat, vraci sau călugări, aceste simboluri ascund fiecare câte o poveste impresionantă a Peşterii Polovragi.

sursa: http://www.ghiduri-turistice.info/


Like it? Share with your friends!

545
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?