fbpx
539

Dacă te duci pe drumul ce duce la intrarea în Cheile Olteţului, ajungi în misteriosul sat Polovragi, desprins parcă dintr-o fabulă veche spusă de bătrânii îmbrobodiţi cu haine grele în jurul unui foc târziu în noapte. Un sat bogat din punct de vedere istoric, dar ascuns în pătura de umbră a zilelor noastre.

Odată ce ai ajuns aici, nu ezita să treci pragul Mănăstirii Polovragi, construită în anul 1505 şi trecând de-a lungul timpului în posesia mai multor mâini binevoitoare, cum ar fi Constantin Brâncoveanu sau Voievodul Matei Basarab.  După ce ai făcut asta, ești gata să vizitezi principalul obiectiv turistic al locului – Peştera Polovragi.

În drumul ce durează în jur de 20 de minute, ai să vezi lacul Patrimanu, fiind răpit apoi de peisajele splendide, susurul apelor şi munţii imenși acoperiţi de cerul imaculat, prin care ai să te strecori.

La intrarea în peşteră, inima îţi va fi cuprinsă de emoţii, mister şi curiozitate.  Fără să vrei, te vei oglindi în vremurile apuse ale dacilor, când se zice că vracii vindecători culegeau misterioasa plantă polovragă, ce putea vindeca orice boală.  Unele legende spun că însăşi zeul Zamolxis a trăit în această peşteră, iar lacrimile sale curg pe pereţii umezi ai peşterii, de dorul imperiului său apus.

De la primul pas în interiorul peşterii, vei simţi un iz răcoros pe pielea ta. Unii oamenii spun că locul este încărcat cu energie magnetică, iar acest fapt se simte. În timp ce vei explora peştera cu entuziasm, ai să întâlneşti cuptorul dacic, unde se zvoneşte că se prepara planta polovraga.  Alte locuri ce te vor încânta vor fi:

Scaunul lui Zamolxis

Izvorul speranţelor

Bolta divină

Bolta însângerată

Camera albă

Sala fericirii

Căsuţa piticilor


Read more: http://www.travel-romania.info/romania/pesteri-romania/pestera-polovragi-sau-sanctuarul-lui-zamolxis/


Like it? Share with your friends!

539
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?