fbpx
524
KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Piatra Neamț este un orășel din Nordul Moldovei unde îți poți încărca bateriile cu energie pozitivă inspirând aerul curat de munte. Piatra Neamț este refugiul ideal pentru un weekend relaxant și diversificat.

Piatra Neamț – Perla Moldovei

Piatra Neamț este reședința de județ a județului Neamț, situat în Nord-Estul României. Datorită reliefului muntos și a frumuseții cadrului natural în care se află, orașul este considerat Perla Moldovei. În ultimul timp, orașul a cunoscut o dezvoltare economică notabilă, drept pentru care a fost declarat reședința Regiunii de Dezvoltare Nord-Est. Acest lucru a atras după sine și creșterea numărului de turiști care aleg această zonă drept destinație de vacanță.

Orașul Piatra Neamț este situat într-un cadru natural deosebit de frumos

Ce e de făcut în Piatra Neamț

Zona în care se află orașul este foarte ofertantă din punct de vedere turistic întrucât aici vei găsi o pârtie de ski, un ștrand, telegondola, muzee, lacuri limpezi, câteva biserici și numeroase restaurante, baruri și cafenele. Vei constata că orașul te va fascina mai mult decât ți-ai imaginat și că nu trebuie să mergi neapărat în marile orașe ale lumii pentru a avea parte de un pic de cultură, relaxare și distracție într-un cadru deosebit.

Muzeul Cucuteni – Curtea Domnească, Piatra Neamț

Plimbare spre munte cu telegondola

Telegondola din Piatra Neamț este un punct de atracție atât pentru cei care vin în vizită în acest oraș cât și pentru locuitorii zonei. Și pe bună dreptate, căci panorama asupra orașului și asupra Muntelui Cozla este superbă! Traseul începe la Gara municipală și se încheie pe Muntele Cozla, la pârtia de ski. Aici vei găsi o pârtie artificială dotată cu un telescaun modern pentru a te bucura câteva ore de aer curat și zăpadă.

Priveliște asupra orașului Piatra Neamț și a Muntelui Cozla, din telegondolă

Cu mic, cu mare la Parcul Zoologic

Parcul Zoologic din Piatra Neamț este amplasată la baza muntelui Cozla și găzduiește diferite specii de animale precum urși, lupi, căprioare, vulpi, cerbi și păsări. Te vei îndrăgosti pe loc de veverițele jucăușe care îți dau târcoale în căutare de nuci sau alune.

Urs adăpostit de Parcul Zoologic Piatra Neamț

În Parcul Zoo este amenajat și un spațiu de joacă pentru copii, iar pentru cei mai mărișori de vârstă, o terasă cu bănci unde să își poată odihni picioarele. Deși, Parcul nu este atât de mare, vizita în acest loc, te va umple de bună dispoziție și de un sentiment profund de relaxare.

Veverițele jucăuțe îți dau târcoale în Parcul Zoologic Piatra Neamț

Fântâna Arteziană Muzicală din Parcul Tineretului

Seara poți face o plimbare în Parcul Tineretului pentru a te relaxa în fața Fântânii Arteziene Muzicale. Atmosfera creată de apa care țâșnește pe ritmul muzicii și combinația de culori, este deosebit de plăcută și relaxantă. Deși nu are un design foarte sofisticat, fântâna oferă un spectacol impresionant. Perdele de apă se înalță ritmat spre cer în culorile curcubeului, asemeni unui dans mistic.

Fântâna Arteziană Muzicală din Parcul Tineretului, Piatra Neamț

Lacul Bâtca Doamnei

Ajuns la Lacul Bâtca Doamnei, te vei detașa de tot ceea ce înseamnă aglomerație urbană și te vei relaxa admirând numeroase specii de păsări ce poposesc pe luciul apei limpezi. Lacul de 3,2 kilometri lungime, este micul paradis al păsărilor migratoare care iernează aici, spre încântarea trecătorilor. Vei face câteva poze de colecție!

Lacul Bâtca Doamnei, Piatra Neamț – un loc încântător!

Alte obiective turistice din Piatra Neamț pe care le poți bifa ar fi Baza hipică „Virgil Bărbuceanu” unde poți admira exemplare minunate de cai de rasă, Curtea Domnească, Muzeul de Etnografie și Muzeul Cucuteni sau Turnul lui Ștefan de unde poți admira întreg orașul de sus. Și Cheile Bicazului sunt foarte aproape și nu ar fi rău să faci un drum până acolo.

Cal de rasă de la Baza hipică „Virgil Bărbuceanu” , Piatra Neamț

Dacă te decizi să mergi într-un weekend în Piatra Neamț, îți mai spun că la Cofetăria Central vei mânca cea mai bună prăjitură ever, la Casablanca vei savura o cafea excelentă, de distrat se ocupă cel mai bine Chaplin’s sau Tequila iar Central Plaza Hotel oferă cea mai bună variantă de cazare.

Hotel Central Plazza Piatra Neamț

Sursa: descoperalocuri.ro


Like it? Share with your friends!

524
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?