fbpx
529

Fărcașa este satul de reședință al comunei cu același nume, situată în partea de nord-vest a județului Neamț, între bazinul mijlociu al râului Bistrița (Valea Bistriței), mai exact între Poiana Teiului și Vatra Dornei. Comuna, delimitată pe partea dreaptă de Munții Bistriței și pe partea stângă de Munții Stânișoarei, se afla la 65 de kilometri de Târgu Neamț, pe DN 17B, drumul spre Vatra Dornei.

Ne-am pierdut cu privirea în frumusețea munților împăduriți din apropiere, într-o locație de vis, pe care nu m-aș fi așteptat s-o găsesc într-o comună din Moldova. M-a frapat explozia de culoare și originalitatea peisajelor cu care îşi poate delecta privirea drumețul care se oprește pentru un popas mai scurt sau mai lung la Fărcaşa.

Fărcașa, destinația ideală pentru iubitorii de natură

Aerul curat de munte, peisajul, liniștea și locația izolată şi amenajată pe care o poți găsi în păduricea din apropiere, sunt argumente forte pentru iubitorii de evadare în mijlocul naturii.

De la Fărcaşa poți ajunge cu ușurință către mănăstirile din ținutul Neamţului, Agapia, Secu, Văratec, sau al Bucovinei, respectiv Suceviţa, Voroneţ, Moldoviţa etc. Apoi, în apropiere, la doar 15 kilometri găsiţi lacul Izvorul Muntelui, urmat la 30 de kilometri de masivul Ceahlău şi de Rarău, la 40 km.

Alte atracții în zona Fărcașa:

– orașul Târgu Neamţ (45 km) cu Cetatea Neamțului şi Casa memorială „Ion Creangă” de la Humuleşti;
– orașul Piatra Neamţ cu Biserica şi Turnul lui Ștefan cel Mare, Telegondola (1915 m), Muzeul de Artă Neolitică Cucuteni, pârtia, Culmea Pietricica.

Vă recomand cu căldură un popas şi o drumeție la Fărcaşa, pentru că veți dori să reveniți cu siguranța!

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-o-bucatica-de-rai-la-farcasa


Like it? Share with your friends!

529
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?