fbpx
525

Sezonul estival se apropie și trebuie să găsim cele mai bune locații pentru o vacanță plăcută. Din cauza pandemiei mulți preferați probabil locurile retrase, departe de aglomerație și mulți oameni. Ei bine, pentru cei ce vă doriți un weekend la mare sau mai multe zile de relaxare la malul ei, există în România câteva plaje singuratice, unele chiar sălbatice. 

Litoralul românesc este cel mai populat și căutat de către români, însă, dacă am căuta în împrejurimile Constanței am descoperi câteva locuri uitate de lume, dar care se păstrează frumoase. Într-adevăr, probabil să vă pară sălbatice, dar sunt naturale, ferite de poluare fonică, iar apa și nisipul sunt foarte curate. Vegetația din împrejurimi oferă o atmosferă aparte, pentru că obișnuiți cu sunetul pescărușilor, pe astfel de plaje veți auzi și cântecul păsărilor, ceva nou pt un loc de acest gen. Nefiind deloc mulți oameni, vă veți putea bucura la auzul valurilor, fiind doar voi și marea agitată. Sunt locurile perfecte pentru copii de asemenea, pentru că șansa de a se pierde în mulțime este redusă la minim. Acum îi veți putea supraveghea mult mai ușor, doar alegând o destinație de vacanță din aceste plaje. 

De-a lungul timpului unele au devenit cunoscute în rândul turiștilor, dar tot la fel de retrase au rămas. Probabil veți întâlni grupuri de oameni, dar niciodată la fel de multe precum pe plajele renumite de pe litoral. Trebuie să țineți  cont și de lipsa tarabelor, teraselor și a hotelurilor. Doar câteva sunt însoțite de niște terase mici, deținute de către localnici. 

Plaja Corbu

Cea mai renumită dintre plajele sălbatice este Plaja Corbu, unde există și o taxă pentru a putea să va bucurați de o zi la malul mării. Drumul până aici este destul de accesibil, depinde din ce zonă veniți. Ajunși pe această plajă veți fi încântați de peisajul sălbatic întâlnit. Valurile mării se contopesc cu nisipul alb-auriu, iar pe alocuri vegetația a pus stăpânire, în unele părți crescând iarbă, fiind ceva special la această plajă. Astfel de lucruri se întâmplă datorită neintervenției omului, singurele urme de populație fiind urmele de mașini lăsate pe drum. Deși este o plajă retrasă, aici veți avea parte de circuite de ATV, motocross și biciclism, preferatele celor atrași de adrenalină și puțină aventură. 

Plaja Vadu 

Dacă veți ajunge pe această plajă fiți pregătiți de câteva momente de liniște deplină. Unii o numesc boemă, alții un paradis sălbatic, iar noi credem că este locația cea mai indicată departe de muzică, aglomerație și oameni. Pe o astfel de plajă vă veți bucura la maxim de sunetul valurilor și de nisipul extrem de fin. Este interesant și captivant cum puteți merge pe nisip timp de câțiva metri prin apă, aceasta ajungând doar până la mijlocul corpului. Și totodată, este una dintre cele mai liniștite plaje de pe litoral, marea având valuri calme, astfel și copiii pot să se joace aproape de mal. Există o terasă, cu prețuri accesibile și oameni foarte primitori. Trebuie să țineți cont și de câteva reguli și anume: nu aveți voie cu mașinile pe plajă, să campați și din respect pentru ceilalți, muzica nu este cea mai indicată metodă de relaxare. Cu toții caută liniște și pace. 

Acestea sunt două dintre plajele sălbatice din România și singurele care s-au menținut naturale de-a lungul timpului. Amintim și Plaja Tuzla, dar care devenită recunoscută printre turiști, și-a pierdut din naturalețe. Călătorind prin colțurile țării veți descoperi tot felul de locații, unele uitate de lume, dar care încă pot impresiona pe oricine. 


Like it? Share with your friends!

525
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?