fbpx
540

Dacă vreți o vacanță specială anul acesta, v-am pregătit câteva idei cu stațiuni liniștite de la Marea Neagră. Aglomerația și zgomotul nu sunt întotdeauna cea mai bună metodă de a vă petrece vacanțele. În locul agitației, peisajele liniștitoare vor avea un efect incredibil.

Plaje sălbatice, Corbu, Vadu și Tuzla

Pentru cei care își doresc o vacanță liniștită la cort sau la rulotă, destinația ideală este plaja Tuzla. O plajă sălbatică la care nu se ajunge ușor, dar care va impresiona negreșit pe oricine. Puteți mânca preparate din pește proaspete la cherhanalele de pe plajă. Ziua plaja se poate aglomera, însă seara peisajul este extrem de liniștit, iar seara aveți mari șanse să vedeți delfinii cum înoată.

Dacă vă doriți cazare, nu veți găsi decât în oraș, la gazdă. Fără mașină, plaja este departe, iar coborârea spre ea este abruptă. Însă marea curată și valurile vă vor face să uitați de efort.

Dacă vă doriți să experimentați cu adevărat ce înseamnă plajă sălbatică, retrasă, mergeți într-o mică aventură pe plaja Vadu. Aici nu veți găsi terase sau restaurante pe plajă, ci doar marea în toată splendoarea ei. La fel ca la Tuzla, pe plaja Vadu se ajunge greu fără mașină. Însă liniștea de aici nu se compară cu nicio altă plajă. Găsiți, totuși, mâncare și băutură în sat.

Plaja Vadu, deltaplan

Pentru cei care vor să își petreacă vacanța într-o zonă care să le amintească de copilărie, plaja Năvodari este perfectă. Aici marea este mult mai bine îngrijită, sunteți departe de zgomotul din Mamaia, însă dacă vreți ca măcar într-o seară să spargeți liniștea, ajungeți rapid în mare aglomerație si agitație din Mamaia. Această zonă este presărată de terase cu gust, plajă curată si aerisită.

Năvodari și plaja Sulina, locuri liniștite pentru familii

La 10 kilometri de Năvodari mai este o plajă retrasă, deosebită, care a luat amploare în ultimii ani, plaja Corbu. Nu este cunoscută atât pentru liniștea și peisajul pe care le oferă, cât pentru sporturile nautice ce pot fi practicate aici: snorkeling, scufundări, windsurfing. Pe plaja Corbu nu veți găsi șezlonguri, umbreluțe sau alte lucruri oferite pe alte plaje în general. Aici veți găsi însă multe rulote și oameni care își petrec timpul liber în tihnă.

Un loc deosebit de frumos și liniștit la Marea Neagră este și pe plaja Sulina. Nu se îngrămădește multă lume să vadă o minune de la noi, vărsarea Dunării în Marea Neagră. Plaja este excelentă și pentru cei care vin cu copiii, este fină și apa este curată. Ajungeți aici după o călătorie maritimă excelentă cu barca rapidă sau cu catamaranul din Tulcea.

Alte locuri liniștite, însă de multe ori aglomerate, la Marea Neagră de la noi din țară mai sunt și Eforie Nord și Sud, stațiuni cunoscute pentru familiști. În ultimii ani și-au scos în evidență potențialul și stațiuni precum Venus, Jupiter și Cap Aurora, unde vă puteți bucura în tihnă de familie, de mare și de soare.


Sursa: ideipentruvacanta.ro


Like it? Share with your friends!

540
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?