fbpx
544

Cu o vechime de peste mii de ani, salina din împrejurimile Clujului este căutată de sute de mii de turiști. În anul 1998 avea parte de o renovare completă, de atunci reușind să capteze atenția a peste 3 milioane de vizitatori. Iar cel mai atractiv în fața oamenilor este faptul că aici cei suferinzi de boli respiratorii pot avea parte de diferite tratamente naturiste prin care să își vindece afecțiunile. Tu ai vizitat-o? Dacă nu, astăzi îți oferim un tur virtual al acestui obiectiv turistic ce este la mare căutare în România.

Localizată la cinci kilometri de Turda, salina este probabil cea mai interesantă lume din subteranul României. De aici au fost extrase cantități enorme de sare, rămânând un obiectiv turistic pentru oameni. A fost amenajată o adevărată comunitate în  miniatură cu ajutorul fondurilor PHARE.

Știai că…salina Turda primește cei mai mulți turiști străini veniți de peste granițe la acest deosebit reper din România? Din toate țările se strâng oameni care să vadă minunea subterană, localizată la 30 de kilometri de Cluj.

Cum este viața la 10 grade Celsius?

Condițiile pentru a vizita salina sunt foarte avantajoase, turiștii având parte de o serie de servicii foarte bine gândite. Splendoarea salinei este una unică, fiecare colțișor fiind cu totul original. Însă, adevărata diferență apare la capitolul: temperatură. Dacă afară ai îndurat 30 de grade, ei bine, pregătește-te pentru cel mult 10 grade în salină. Nu încerca să intri în haine subțiri, pentru că vei ieși cu siguranță primul de acolo. Cât vei coborî în subteran? Dacă ești superstițios, ar trebui să te pună pe gânduri, însă, vei coborî 13 etaje în adâncul pământului. Există atât scări, cât și lift. Este alegerea ta ce metodă folosești pentru a vizita întreaga salină.

Odată ajuns vei da de o lume din subteran, vegheată de un imens tavan din sare. Aici vei regăsi magazine de suveniruri, locuri de joacă pentru cei mici, o mulțime de bănci și diferite jocuri pentru vizitatori. Dacă îți dorești să descoperi și mai mult din această lume subterană, ei bine, turul salinei nu se termină aici.

Știai că…în stânga platoului se află alte 13 etaje ce coboară, la capătul cărora vei regăsi un lac subteran?

Pentru a turul, poți alege două căi de întoarcere. Fie alegi calea pe care ai intrat, fie poți parcurge o galerie uimitoare de 700 de metri lungime. Cei mai mulți preferă să parcurgă drumul deja cunoscut, asta doar pentru a nu merge 5 km prin soare către mașini. Vei observa cum temperature va crește treptat și ușor-ușor hainele vor deveni insuportabile. Cu siguranță salina este alegerea perfectă pentru o mică escapadă din toiul verii.  

Este o ocazie deosebită vizita în acest loc, fiind renumit pentru autenticitatea lui, atât în România, cât și în Europa. Adorată de către turiști ca locație de vis, salina Turda a devenit obiectiv turistic principal în țara noastră. Dacă ai șansa să evadezi aici, ei bine, cu desăvârșire te vei bucura de o experiență splendidă.


Like it? Share with your friends!

544
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?