fbpx
540

Când vine vorba de idei de vacanţă la munte, Salina Turda din Cluj ocupă un loc de cinste pe listă deoarece ea ocupă locul 22 printre cele mai incredibile destinaţii de vacanţă din lume. Fiind considerată cea mai frumoasă salină din lume, Turda este un loc pe care nu vei regreta să-l vizitezi. Salina este printre cele mai faimoase locuri subterane din lume,aici putând vizita diverse pavilioane extraordinare, cum ar fi Mina Iosif-sala ecourilor, Mina Terezia, Sala Puţului de extracţie.

Mina Terezia, poate cea mai spectaculoasă de aici este o mină clopot de 90 m înălţime şi 87 m diametru. Exploatarea sării a lăsat aici un lac subteran cu o insulă de sare în mijloc, stalactite şi eflorescenţe, care dau acestui peisaj un iz de film fantasy. Salina este deschisă atât în timpul săptămânii, cât şi în weekend. Găsiţi aici ştrand, bazin de înot, salină-agrement şi centru SPA, iar pe toată suprafaţa Minei Rudolf, a ştrandului şi a centrului de tratament aveţi acces la internet wi-fi gratuit. Cu siguranţă veţi avea o vacanţă la munte deosebită fie că aveţi nevoie de relaxare, fie că vreţi să vizitaţi ceva de neuitat.

Cu un peisaj superb la poalele munţilor, cunoscută şi ca „Mica Elveţie”, Băile Tuşnad nu trebuie să lipsească de pe nicio listă de idei de vacanţă la munte. Aici, efectele terapeutice ale apelor minerale vă vor oferi o vacanţă relaxantă, dar plină de entuziasm. Aici puteţi vizita Lacul Sfânta Ana, lacul unde apa este cristalină, fiind singurul lac din Europa Centrală aşezat într-un crater vulcanic, este păstrat intact şi este o raritate a naturii. Cetatea Bálványos din ciuc unde puteţi vedea rămăşiţele celei mai mari cetăţi străvechi ale secuilor. De asemenea cele 6 izvoare naturale vă vor fortifica organismul atât intern, cât şi extern, aşadar vacanţa la munte poate însemna motiv de răsfăţ.

Cheile Turzii. Dacă îţi doreşti o vacanţă la munte,unde nu întâlnirea cu ursul te poate face să tremuri,ci un peisaj absolut fantastic şi plin de aventură, Cheile Turzii poate fi locul ideal, ce merită trecut pe lista cu idei de vacanţă la munte. Grohotişurile, arcadele, stâncile abrupte şi înalte, vâlcele pietroase, creste ascuţite, peste 1.000 de specii de plante şi animale, toate alcătuiesc tabloul unde îţi poţi aduce familia şi prietenii pentru trăiri fără răsuflare. Te poţi întâlni cu peste 50 de specii de păsări, cu nevăstuici, cu vulpi şi  căprioare, cu iepuri şi mistreţi şi de asemenea te poţi pierde prin multele peşteri ce-ti vor aduce fiori. Iar dacă vrei cu adevărat adrenalină, află că aceste chei sunt locurile preferate de alpinişti, căci au cei mai verticali pereţi şi peste 200 de trasee de alpinism şi escaladă.

Judeţul Braşov merită inclus cu totul pe lista noastră cu idei de vacanţă la munte. Este un izvor nesfârşit de drumuri frumoase, bogăţii montane şi peisaje magnifice. Dar dacă vrei o vacanţă la munte, unde vrei să te relaxezi prin vizitarea unor locuri folosite în trecut ca răgaz pentru cei ce străbăteau drumurile comerciale între Apus şi Orient, cetăţile şi castele de aici te vor duce într-o era de mult apusă. Bastionul Postăvarilor, Bastionul Graft, Turnul Negru, Turnul Alb, Cetatea Râşnovului, Castelul Bran sunt câteva dintre construcţiile impunătoare menite să-i apere pe locuitori. Poate fi o vacanţă frumoasă pentru impresionarea prietenilor străini aflaţi în vizită, dar şi pentru membrii familiei cu curiozităţi istorice.


Sursa: clickpentrufemei.ro


Like it? Share with your friends!

540
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?