fbpx
520

Știți cum este, oriunde am călători, vom întâlni de fiecare dată câteva ceva nou. Odată cu călătoria de-a lungul Olteniei, ne-am întâlnit cu o zonă renumită pentru producția de vin. Localizat în sudul județului Vâlcea, municipiul Drăgășani este de-a dreptul uluitor pentru producția de vin. Aici vă încurajăm să ajungeți doar dacă vă doriți să gustați din cel mai bun și rafinat vin românesc, ce a suprins nu numai în țară, ci și degustătorii de peste granițe. Și cum mereu vă recomandăm și locuri deosebite, vă propunem o mică excursie către Domeniile Drăgășani, la cele mai renumite crame din țara noastră.

Localizat în județul Vâlcea, în minunata regiune Oltenia, locuitorii orașului, dar și împrejurimilor lui, nu se ocupă decât cu creșterea de viță-de-vie, zona fiind renumită pentru întregile hectare de plantație de acest tip. Și nu, afacerea nu are loc doar la nivel local, ci ajunge peste tot în țară, vinul de Drăgășani fiind o adevărată delicatesă. Cu siguranță ați gustat măcar o dată din Fetească Neagră, Negru de Drăgășani sau Sauvignon Rosé. Odată ce ajungeți în apropierea orașului, inevitabil veți observa toți locuitorii cum își expun mărcile de vin. Aveți încredere în calitatea acestuia, deoarece este de un gust și o prospețime desăvârșit de bune. Iar cel mai important lucru, este realizat în condiții naturale, după vechile rețete românești.

Un pahar de vin bun e mai bun decât o sticlă de vin prost.

George Budoi

Cât despre turism, nu veți fi dezamăgiți. Pe lângă faptul că veți întâlni o mulțime de oameni deosebiți și poate, cu puțin noroc, vă vor împărtăși din cultura minunată a viței-de-vie, vă veți bucura și de câteva locații de-a dreptul splendide.

Fiecare regiune și colț de țară merită respectate și promovate, pentru că toate ne oferă ceva în schimb, fie cultură, fie istorie, imagini și peisaje de vis. Astfel se întâmplă și în cazul municipiului Drăgășani, cu ale sale podgorii și vin respectat peste hotare. Vă purtăm către una dintre cele mai renumite crame din România, populară pentru locația, vinul și peisajul pe care le oferă călătorilor, iar aceasta este Crama Avincis.

Crama Avincis este localizată pe Dealul Viilor, acolo unde Oltul poate fi privit și admirat dintr-un punct splendid. Probabil filmele americane sunt o atracție pentru majoritatea dintre noi. Ei bine, vă mărturisim că domeniul cramei pare desprins din filme; fiind cu totul deosebit. Un drum pietruit și ușor șerpuit, urcă înspre frumoasa cramă, care este alcătuită din două piese, putem spune că una este tipică românească, o clădire în stil neoromânesc, însoțită de o splendidă construcție modernă. Grădina este liberă și deloc aglomerată, ceea ce induce sentimentul de liniște, libertate și relaxare. Toate acestea sunt conturate de un peisaj magic asupra viilor și al Oltului, cerul fiind de o frumusețe cu totul aparte.

Crama dispune de un restaurant interior, care are și o terasă exterioară. Vă recomandăm să savurați un pahar de vin “de la el de acasă”, cum nicăieri nu este mai bun. O zi petrecută în acest loc este perfectă, dacă vă doriți ceva diferit. Cei mai mulți călători sunt impresionați de ospitalitatea personalului, dar mai ales de peisajele locului. De preferat este să ajungeți atunci când viile se îmbracă într-un verde splendid, când soarele se revarsă cu pasiune peste văi, imaginea fiind savuroasă.


Like it? Share with your friends!

520
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?