fbpx
524

România este o țară vizitată anual de o mulțime de turiști, veniți din toate colțurile lumii pentru a se delecta cu frumusețea locurilor românești. Anual, peste granițe trec mii de călători entuziasmați să cunoască o parte din cultura, imaginile pitorești și tradițiile pe care România le are. Interesant este cum mulți vizitează aceleași locuri de mai multe ori, asta pentru că spun ei: inimile lor au rămas acolo, iar pentru noi acestea sunt niște cuvinte prețioase. Însă, care sunt orașele ce au furat privirile și au făcut turiștii să se îndrăgostească de ele? Un top 3 cele mai valoroase locuri din România îl vom prezenta, locuri de care și noi suntem pe deplin îndrăgostiți. 

Brașov 

Unul dintre cele mai vizitate orașe din țară este Brașovul, o emblemă culturală în turismul românesc. Aici natura se îmbină plăcut cu modernismul orașului în sine, fiind o locație de munte, dar care prezintă o serie de repere precum: terase, restaurante, locuri de divertisment și multe alte zone pentru copii. Natura se regăsește odată cu traseele spre Vârful Tâmpa, deosebita locație din vârful muntelui, ce veghează atât de plăcut centrul Brașovului. De aici, se poate porni către Poiana Brașov, acolo unde turiștii nu ratează să ajungă. Nici obiectivele nu lipsesc, Cetatea Râșnov și Castelul Bran fiind vedetele pentru călători. Aventura Park este ideal pentru familie și tineri, jocurile la înaltă presiune reușesc să atragă interesul cât mai multor persoane. Biserica Neagră și Turnul Alb sunt două piese culturale și istorice, apreciate pentru autenticitatea poveștii lor. 

Sibiu 

Un alt oraș plăcut turiștilor este Sibiu. Putem spune că este un frate învecinat al Brașovului, ambele prezentând o arhitectură asemănătoare. Mulți chiar confundă cele două orașe. Însă, și Sibiul este de o frumusețe aparte, frumusețe ce i-a cucerit pe călătorii străini. Arhitectura clădirilor este admirabilă; străduțele pavate și terasele tematice înlănțuite, oferă o atmosferă aparte. Podul Minciunilor este un loc emoționant, spun ei, pentru că acesta cunoaște poveștile de dragoste și prietenie a sute de persoane, fiind martorul emoțiilor trăite de ele. Împrejurimile Sibiului sunt de o frumusețe copleșitoare, o altă atracție fiind Castelul de Lut, o capodoperă originală, adorată de turiști. Peisajul este îmbătător, munții din zarea albastră, văile verzi și frumosul castel, au furat inimile celor ce au pășit pe acest tărâm. 

Sighișoara 

Cetatea Medievală din Sighișoara, denumită cu același nume, este o operă de artă. Odată ce ajungeți pe ale sale cărări, nu veți simți decât cum vă întoarceți înapoi în timp, pe vremea cavalerilor. Cetatea este o bijuterie, deosebită prin culorile vii ale clădirilor, prin ospitalitatea oamenilor și prin mulțimea de repere turistice, ce pot fi vizitate zilnic. Legendele au trezit curiozitatea oamenilor, aceștia fiind atrași de miturile legate de Turnul cu Ceas sau de casa tatălui lui Vlad Țepeș, vampirul Transilvaniei. Cât despre împrejurimi, călătorii nu ratează vizita în turn, de aici putând să admire splendoarea peisajului. Căsuțe răsfirate prin pădurile verzi, sunt de o frumusețe aparte în fiecare anotimp, în mod special vara-toamna. Cine nu s-ar îndrăgosti de un asemenea loc? 


Like it? Share with your friends!

524
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?