fbpx
553

Ne dorim să împărtășim momentele din viața noastră alături de persoanele dragi, iar călătoriile sunt ocaziile perfecte prin care petrecem timp împreună, dar și redescoperim locuri noi. Astfel, ne îndreptăm astăzi spre o zonă a României, renumită pentru locațiile sale deosebite, unde vom putea profita de câteva clipe alături de familie și prieteni. 

A călători este, pentru cei tineri, o parte a educației; pentru cei mai vârstnici e o parte a experienței.

Francis Bacon

Pentru că trăim spre a descoperi din ce în ce mai multe lucruri, ne deplasăm spre o zonă a țării ce poartă zi de zi și le face cunoscute turiștilor, evenimentele sale istorice și culturale. Ce județ al României este martorul marilor întâmplări ce au adus această țară la ceea ce astăzi este? Ne-am hotărât să ne purtăm pașii spre 10 locuri din Alba, al cărei nume răsună triumfător printre paginile istorice ale poporului. Locul ce ne va lăsa să cunoaștem mai mult din trecutul pierdut, locul ale cărui repere turistice au ajuns în topul locațiilor din România. 

  1. Iezerul Șureanu- este cel mai mare lac aflat pe o suprafață calcaroasă. Acesta se află localizat la poalele Munților Șureanu, fiind o operă a naturii. Cele mai minunate peisaje le puteți admira din împrejurimile lacului, fiind o zonă absolut încântătoare. 
  2. Satul Rimetea- unicul sat din țară ale cărui case sunt realizate într-un mod original și aparte. Amprenta acestui sat se remarcă prin casele ale căror fațete sunt albe, iar ferestrele verzi. Este imaginea vie a satului etnografic, purtător al tradiției și obiceiului românesc tradițional. 
  3. Dealul cu Melci- dacă doriți să vedeți unul dintre cele mai vechi locuri din țară, ei bine…acest deal este reprezentat de un punct fosilifer, unde sunt încrustate 35 de specii de moluște. Iar cel mai interesant, locul datează de aproximativ 70 de milioane de ani. 
  4. Cetatea Alba Carolina- perla istorică și culturală a județului Alba. Aici veți regăsi un ansamblu de clădiri absolut impresionante datorită stilului arhitectural adoptat. Realizate de Maeștrii acelor timpuri, cetatea este o adevărată operă de artă expusă în aer liber. 
  5. Prima școală cu predare în limba română- aceasta avea să fie înființată în anul 1754. 
  6. Iezerul Ighiel- o altă minune a naturii, care a stârnit interesul turiștilor datorită frumuseții sale. Este un paradis pentru cei ce iubesc aventurile și drumețiile, împrejurimile lui fiind impresionante. 
  7. Poiana Inimii- dragostea se află în orice om și aparent, în orice loc. Această pădure este vestită datorită poienii sub formă de inimă, ce s-a format în urmă cu foarte mulți ani. 
  8. Peștera Huda lui Papură- acestei peșteri îi vom atribui adjectivul “cea mai mare” la toate categoriile, fiind cea mai mare peșteră, cu cea mai mare sală, cea mai lungă și cea mai grea din Munții Trascăului.  
  9. Catedrala Greco-Catolică- imaginile din cărțile de arhitectură prind viață odată cu această măreață catedrală, ce a fascinat privirile vizitatorilor datorită frumuseții sale aparte. 
  10. Muntele Găina- încheiem cu un traseu pe Muntele Găina, potrivit pentru cei ce iubiți peisajele montane și adrenalina. Veți admira priveliștile întinse, care sunt cu adevărat încântătoare. 

Acestea sunt unele dintre puținele locuri din județul Alba, ce au atras turiștii prin cultura, istoria și frumusețea peisajelor lor. Călătoriți prin toată țara, doar așa veți ajunge să o cunoașteți cu adevărat. 


Like it? Share with your friends!

553
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?