fbpx
565

Unul dintre obiectivele turistice din România, pe care merită să-l vezi cel puțin o odată, este Groapa Ruginoasă, din Munții Bihorului. Cei care se aventurează aici o să aibă parte de o priveliște excepțională, peste râpa care are aproape 100 de metri adâncime. Cu alte cuvinte, aici o să descoperi un colț de natură fascinant, pe care e greu să-l uiți vreodată.

Unde este Groapa Ruginoasă

Minunatul loc despre care vă povestim este situat în Parcul Natural Apuseni, aproape de comuna Arieșeni. Groapa Ruginoasă face parte din Munții Bihorului.

Cum ajungi la Groapa Ruginoasă

Dacă vrei să descoperi traseul Groapa Ruginoasă, trebuie să știi că nu poți ajunge aici decât cu mașina, pe drumul DN75. Dacă vii dinspre Beiuș, o să treci prin satul Lunca, iar de aici mai de mers aproximativ 28 de km. Drumul cu serpentine te va obliga să mergi cu o viteză moderată, iar la un moment dat, o să vezi panoul pe care scrie Groapa Ruginoasă. Chiar acolo există și o parcare unde poți lăsa mașina. De aici vei începe urcarea pe jos.

Ce trebuie să știi despre Groapa Ruginoasă

Ca să urci la Groapa Ruginoasă trebuie să fii pregătit pentru o drumeție de câteva zeci de minute (depinde de cât de repede mergi și cât de des te oprești). Traseul nu este foarte complicat, dar trebuie să ai grijă cum mergi pentru că pe jos sunt pietre și lemne, deci există riscul să aluneci. Neapărat trebuie să ai încălțări de munte (bocanci sau pantofi de sport), altfel o să-ți fie foarte greu să urci. După ce ieși din partea de pădure o să dai de un platou ceva mai lin, iar deja o să ai parte de un peisaj excelent. Cu cât de apropii mai mult de râpă, cu atât panorama o să devină mai spectaculoasă.

Groapa Ruginoasă este situată la o altitudine de 1373 de metri, iar râpa propriu-zisă este la o diferență de nivel de 100 de metri, având aproximativ 1 km lățime.

Pentru curajoși există și două trasee pentru a coborî în râpă, ambele pornind din partea stângă a Gropii Ruginoase. Nu recomandăm coborârea decât celor care sunt obișnuiți să facă astfel de activități, iar dacă te aventurezi trebuie neapărat să ai un echipament adecvat (cască, bocanci etc.).

Priveliștea este incredibilă și cu siguranță o să pleci de aici cu o mulțime de poze reușite. De asemenea, te poți plimba prin jurul râpei, dar trebuie să ai grijă pe unde mergi. Nu te apropia prea tare de margini atunci când mergi, ci doar atunci când faci un popas ca să te bucuri de frumusețea excelentă din jurul tău.
Un ultim sfat pe care putem să ți-l dăm este încerci să vezi Groapa Ruginoasă toamna. Atunci, culorile galbene și roșiatice ale acesteia capătă nuanțe mai puternice, peisajul fiind și mai spectaculos.


Read more: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-traseu-de-weekend-cum-ajungi-la-groapa-ruginoasa-din-muntii-bihorului

 


Like it? Share with your friends!

565
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?