fbpx
543

Capitala României nu este doar despre trafic și o aglomerație infernală, ci și despre acele locuri care vă pot oferi câteva clipe de liniște și relaxare. Atât în București, cât și în zonele din împrejurimile lui, există câteva locații perfecte pentru o zi departe de mulțimea de mașini și de oameni. Care sunt cele mai frumoase locuri pe care le puteți vizita timp de câteva ore din București și  din  împrejurimile lui?

Probabil vă gândiți și la parcuri, fiind o alegere bună atunci când vreți să ieșiți într-un mediu natural și liniștit. Dar din păcate până și aceste locuri au devenit extrem de aglomerate. Parcul Herăstrău este cel mai mare și cel mai cunoscut, perfect pentru un picnic cu prietenii sau o plimbare după-amiaza. În Parcul Titan vă puteți bucura de o plimbare cu bărcile pe lac, iar seara să admirați luminile orașului cum se reflectă în oglinda apei. Cișmigiu este parcul îndrăgostiților, potrivit pentru plimbările lungi și romantice. Și totuși, pe lângă aceste locuri vrem să vă facem cunoscute trei locații spectaculoase, care cu desăvârșire merită o zi din viața voastră.

Ferma Dacilor

În apropierea Bucureștiului se află un loc absolut fascinant numit Ferma Dacilor. Aceasta este localizată pe Dealul Mare-Tohani, un pământ cu încărcătură istorică, pe care în 2013 a fost ridicată această frumoasă locație turistică. Cel mai popular este restaurantul, unde veți găsi o sumedenie de preparate tradiționale, pregătite de cei mai buni bucătari. Sunt urmate rețele vechi, astfel, mâncarea are un gust delicios. Totodată, atractive sunt și căsuțele construite în stil dacic, care cumva ne conduc înapoi în timpul strămoșilor noștri Daci. Priveliștea este absolut impresionantă, văi întinse se deschid în fața ochilor, brodate cu păduri dese și falnice. Cei ajunși aici se pot bucura de un peisaj deosebit, de un ospăț ca la carte și de câteva activități precum călărit și tiroliană.


Rezervația Naturală Văcărești

Nu este nevoie să ne deplasăm pentru mulți km, căci acest parc natural și-a făcut loc chiar în marea capitală. O numim și DELTA DINTRE BLOCURI, fiind un adevărat ecosistem. A fost declarată ca fiind cea mai mare rezervație naturală urbană din Europa, ba chiar vizitată și studiată de cercetători europeni. Lacul datează încă din vremea comunismului, însă niciodată scopul acestuia nu a fost dus până la capăt. De-a lungul timpului natura a pus stăpânire peste lac și astfel, s-a format frumoasa deltă dintre cladirele moderne ale Bucureștiului. Păsări, animale, vegetație, stufărișuri și multă apă…astfel arată acest ecosistem natural din mijlocul capitalei. Este o locație perfectă pentru o plimbare prin natură și cel mai important, sunetul traficului aglomerat nu ajunge până aici. Veți fi însoțiți doar de cântecul păsărilor și fluieratul lin al vântului.

 
Tabăra de sculptură Năeni

Localizat pe dealul Tigoarea, parcul de sculptură Năeni este impresionant, atât datorită peisajului fabulos, cât și datorită pietrelor sculpate. Imaginile din împrejurimile parcului sunt cu adevărat fascinante, această locație este perfectă pentru cei ce iubiți aventura și drumețiile. Trebuie doar să vă echipați sport și să porniți la drum. Veți rămâne fascinați de modelele sculpate în piatră, unele fiind foarte clare, iar altele vă lasă imaginația să se distreze. Veți pătrunde pe o vale, presărată cu stânci de toate formele și mărimile, vale înconjurată de păduri dese și bogate. Este recomandat să vizitați acest parc vara, ca să vă puteți bucura de iarba verde, de pomii zvelți, de florile colorate și cântecul splendit al păsărilor. 


Chiar dacă trebuie să mergeți mai mulți km, pentru astfel de locații în aer liber merită orice drum. Împreună cu familia sau prietenii, evadați pentru o zi din aglomerația infernală a orașelor, alegând o locație dominată de natură și liniște. 


Like it? Share with your friends!

543
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?