fbpx
541

Nu știu dacă te-ai gândit vreodată în felul acesta la capitala României, însă este una dintre cele mai cosmopolite din Europa. Fie că vrei sau nu, odată ajuns aici, te vei îndrăgosti de București. Oamenii, locurile și apusurile din acest oraș te familiarizează repede cu șarmul Bucureștiului.

Dacă ai fost captivat de farmecul capitalei până acum, trebuie să afli că și în împrejurimile acesteia sunt o mulțime de locuri care merită vizitate. În contrast major cu peisajul urban, în apropierea capitalei poți găsi mici oaze de liniște, unde natura e la ea acasă.

Nu trebuie să conduci ore în șir pentru a te bucura de o mică vacanță sau de un weekend diferit, căci ai multe alternative interesante, chiar la o aruncătură de băț. Mai jos găsești câteva locuri din apropierea Bucureștiului pe care nu trebuie să le ratezi.

Satul Banului

Te poți bucura de o vacanță tradițională la doar o oră și jumătate distanță de București, în județul Prahova. Nici nu apuci bine să te desprinzi de agitația orașului, că imediat te vei trezi teleportat într-o lume în care timpul stă în loc, lăsând tradițiile să le ghideze viața localnicilor. Cei ce au vizitat deja acest loc spun că Satul Banului este cheia pentru portalul întoarcerii în timp. Cei vei găsi aici? Ei bine, satul este împodobit cu case tradiționale, recondiționate după tehnici străvechi chiar de meșterii locali, oferind posibilitatea reconectării cu viața lină a străbunilor noștri.

Dacă ajungi aici, nu trebuie să-ți faci griji cu privire la locurile de cazare, căci localnicii sunt extrem de primitori și au învățat să-și aștepte oaspeții cu inima deschisă, punându-le înainte tot ce au ei mai frumos în sat. În Satul Banului poți avea parte de un somn bun, chiar în camere amenajate în stil tradițional, poți participa la ateliere de sculptură, plimbări cu trăsuri vechi, construite în sat, în sezonul cald și plimbare cu sania trasă de cai, pe timpul iernii.

Nu-i așa că-ți surâde un weekend petrecut aici?

Ferma dacilor

Locul ideal pentru când vrei să pleci din București, să simți alt aer, altă atmosferă și să-ți aduci aminte de rădăcini. La doar o oră și jumătate distanță de București, în satul Tohani, Prahova, un loc fermecător își așteaptă în tihnă vizitatorii. Ferma Dacilor este unul dintre cele mai frumoase locuri din România, căruia trebuie să-i treci pragul măcar o dată-n viață. Nu poți rămâne indiferent unui asemenea loc. Construcții deosebite, cu elemente din lemn și piatră te vor transpune în istorie, tocmai pe vremea dacilor. Poate fi o lecție fabuloasă de istorie atât pentru prichindei, cât și pentru cei mari. Locul este renumit și pentru mâncărurile pline de gust. Renumele preparatelor culinare a depășit de mult granițele țării.

Poți petrece o mini-vacanță de vis aici, fără să te plictisești vreo secundă. Căsuțele construite în copac îți vor fura imediat privirile, iar traseele ce includ vizitarea celor mai mari și frumoase  crame din țară și degustări de vinuri fine vor rămâne cu siguranță o experiență unică. Nu uita că te poți bucura și de sesiuni de echitație, foc de tabără și bucate tradiționale.

Parcul Natural Comana

Mașina personală rămâne cel mai rapid mijloc de transport, așa că în mai puțin de o oră poți ajunge într-un loc liniștit, verde și plin de mireasmă și cântec de păsărele. Parcul din Comana a devenit tot mai cunoscut în rândul bucureștenilor care caută o zi sau un weekend de relaxare, fără să piardă orele pe drumuri lungi.  La aproximativ 47 km de București, în județul Giurgiu, se află comuna Comana. Zona este dintotdeauna cunoscută pentru terenurile sale agricole, dar acum și turismul atrage oamenii în aceste locuri. Frumusețea naturii i-a îndemnat mereu pe oameni să vină și să se bucure de rezervațiile floristice de ghimpi și bujori existente aici. Acum, însă, li s-au adăugat și o mică deltă a Neajlovului: Balta Comana.

Chiar și traseul spre această oază de liniște este fain. Drumurile sunt bunicele, iar pe marginea șoselei vei zări mai peste tot pomi fructiferi ce te îndeamnă să le guști fructele. Nu mai spun că poți trage pe dreapta pentru a te aproviziona chiar de la localnici cu fructe și legume direct de la sursă. Dacă ai timp de câte un popas, te poți opri la Regatul Cailor, Mănăstirea Comana, Parcul de aventură Comana. Plimbarea prin Parcul Natural Comana o să-ți placă, mai ales dacă-l vizitezi pentru prima oara. Te poți bucura de un traseu relaxant și câteva poze faine.

Rezervația de zimbri din Bucșani

Tot la o oră și jumătate distanță de București, un loc primitor te așteaptă să faci cunoștință cu cei mai frumoși zimbrii. La 80 de km de capitală se află cea mai mare rezervație de zimbri din România. Se întinde pe 160 de hectare și adăpostește aproximativ 40 de exemplare de zimbri. Dacă pleci prin pădure la plimbare, șansele să te întâlnești cu cel mai greu animal European sunt minime, însă la Bucșani cu siguranță îl vei întâlni.  Toti zimbrii de aici au nume proprii care încep cu RO. Este chiar interesant să le afli povestea.

Tips!! Dacă ești hotărât să înfrunți din priviri acest animal masiv și impozant, te sfătuiesc să pleci dis-de-dimineață, ca să fii sigur ca ajungi la ora lor de masa, pentru a-l admira în toată splendoarea lui. Vei putea să-i faci nestingherit câte fotografii vrei. Dacă tot ai ieșit din oraș, profit de moment și  lasă mașina la intrarea în pădure. O să-ți prindă bine să te lași inundat de liniște vreo 6 km, până ajungi chiar la rezervație. Este o pădure populată și de cerbi, căprioare și mistreți, mult verde și liniște acompaniată de trilul păsărelelor. Ce-ți poți dori mai mult?


Like it? Share with your friends!

541
România Turistică

Umple-ți viața cu aventuri, nu cu lucruri. Trebuie să ai povești de împărtășit, nu obiecte de arătat. România Turistică îți face agenda de călătorie, selectând pentru tine cele mai frumoase și avantajoase locuri de vizitat. Ne urmărești și-ți organizezi apoi singur vacanțele.

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?