Oricare ar fi destinatia de vacanta, un lucru e cert: daca mergi cu copiii trebuie sa gandesti in perspectiva si sa fii pregatit pentru orice situatie.
Cu toate ca nimeni nu isi doreste ca cel mic sa se imbolnaveasca fix in vacanta, de cele mai multe ori exact asta se intampla. Fie ca este vorba despre o raceala, fie ca se pricopseste cu o indigestie ori cu diaree si varsaturi, un lucru e cert: vacanta voastra este compromisa daca nu sunteti pregatiti din timp pentru o asemenea situatie.
In functie de problemele de sanatate pe care copilul tau le are sau le-a avut, dar si in functie de destinatia pe care ati ales-o pentru vacanta, trebuie sa pregatesti un kit de medicamente si lucruri care iti pot fi de ajutor daca copilul are probleme de sanatate.
Kit de medicamente pentru vacanta cu copilul
Iata ce medicamente trebuie sa contina kit-ul de vacanta daca pleci impreuna cu copilul, fie el mic sau mare:
- Medicamentele prescrise de medic pentru afectiunile de care cel mic sufera (daca este cazul)
- Aspirina, acetaminofen si ibuprofen pentru raceli
- Decongestionant nazal in caz de raceala sau sinuzita
- Antihistaminice pentru calmarea reactiilor alergice
- Medicamente pentru raul de miscare
- Imodium pentru diaree
- Tablete pentru purificarea apei daca mergeti in zone cu probleme
- Lotiune de plaja cu factor de protectie de cel putin 30, precum si lotiune de dupa plaja
- Repelent pentru insecte
- Solutii pentru rehidratare orala
- Termometru
- Laxative
- Solutie antiseptica
- Solutie antibacteriana
- Pansament si leucoplast
- Penseta pentru scoaterea aschiilor din degete
- Sirop de tuse
- Antibiotic pentru diareea calatorului
- Dezinfectant pentru maini
- Medicamente pentru raul de altitudine
Lista de mai sus poate parea prea lunga, insa atunci cand calatoresti cu copiii trebuie sa fii pregatit pentru orice situatie, nu iti poti permite sa risti sa renunti la ceva de pe lista si sa te trezesti apoi in situatia de a avea nevoie exact de acel lucru.
Atunci cand calatoresti cu copilul sau copiii tai, exista riscul sa fii prea atent si precaut si astfel atat copiii, cat si tu, veti avea parte de o vacanta mai putin placuta. Nu exagera cu grijile si cu masurile de precautie si nu uita ca esti in vacanta pentru a te relaxa si bucura alaturi de cei dragi.
Pentru a te simti in siguranta, daca parasesti tara, fa o asigurare medicala de calatorie atat pentru cei mici, cat si pentru voi, adultii.
De asemenea, ai grija ce haine pui in bagaje. Astfel, vei reduce riscul ca cel mic sa raceasca pentru ca este imbracat prea subtire. Adauga in bagaj intotdeauna atat haine groase cat si haine subtiri.
Totodata, pentru a preveni insolatiile, asigura-te ca iei la tine palarii si sepci pentru cei mici.
In cazul in care copilul tau sufera de o afectiune serioasa pentru care urmeaza un tratament medicamentos, ia neaparat cu tine o reteta, poate chiar si o scrisoare medicala, pe care le poti folosi in cazul in care se pierd bagajele si ramai fara medicamente.
Soarele este prietenul organismului uman fiindca ne ajuta sa sintetizam vitamina D, esentiala pentru un sistem imunitar sanatos. Asadar, nu trebuie sa ne ferim de soare, insa trebuie sa fim contienti de efectele nocive pe care le poate avea, daca ne expunem in exces. Uneori stam in soare mai mult timp decat trebuie, fara sa ne dam seama, iar uneori nu putem Evita intervalul orar 11 – 3, oricat ne dorim. Produsele inovative, cum sunt bratarile si plasturii Sun Meter, ne ajuta sa “masuram” cantitatea de radiatii la care ne expunem. Produsele Sun Meter sunt acreditate si recomandate de Societatea Romana de Dermatologie si functioneaza prin schimbarea culorii pe masura ce inmagazineaza din ce in ce mai multe radiatii, de la galben spre roz. Astfel ne putem da seama cand trebuie sa aplicam mai multa crema de protectie solara sau cand trebuie sa ne retragem la umbra. Plasturii Sun Meter pot fi purtati si pe haine, cand petrecem timp in parc, la gratar sau in gradina!
Sursă: https://doc.ro/