581
1k share, 581 points

După câteva luni de caniculă, primele zile răcoroase de toamnă sunt impulsul de care avem nevoie pentru a ieși din casă și a explora locuri minunate noi. Țara noastră este și mai frumoasă în acest anotimp, când natura pune în scenă cel mai colorat spectacol. Așadar, dacă încă nu ți-ai făcut planuri pentru vacanța de toamnă, noi îți propunem câteva locuri din România, perfecte pentru a te bucura de noul sezon, dar și de copacii multicolori.

Cazanele Dunării

Această zonă spectaculoasă este o destinație minunată în orice sezon, dar toamna, cânt natura îmbracă veșminte multicolore, Cazanele Dunării sunt și mai frumoase. Nu trebuie decât să te plimbi cu barca pentru a admira peisajul multicolor. Dacă ajungi aici, nu uita să admiri chipul lui Decebal și Mănăstirea Mraconia, dar și să vizitezi peșterile Veterani și Ponicova, unde poți intra doar de pe Dunăre. Dacă vremea ține cu tine, îți recomandăm să parcurgi și traseul Ciucaru Mare, marcat cu triunghi galben cu chenar alb. Acest traseu începe în localitatea Dubova, are grad de dificultate mic și îți va lua cam 2 ore să-l parcurgi.

Holbav

Transilvania este regiunea perfectă pentru o vacanță de toamnă, mai ales în zone rurale, unde timpul pare să fi stat în loc și unde ai ocazia să descoperi o parte dintre tradițiile noastre străvechi. Unul dintre cele mai pitorești astfel de locuri este satul Holbav din județul Brașov. Aflat la poalele masivului Piatra Craiului, Holbav devine un adevărat paradis în fiecare toamnă, cu dealuri line multicolore și munții înalți în fundal.

Cheile Dobrogei

Dacă în vacanța de toamnă visezi la o excursie cu mașina printr-un loc pitoresc din România, atunci noi îți propunem să te îndrepți spre Cheile Dobrogei. Aflate în inima Dobrogei, Rezervația Geologică Cheile Dobrogeise întinde pe o suprafață de 300 de hectare și datează din perioada jurasicului. Drumul județean DJ222 traversează această rezervație, astfel că vei putea admira peisajele impresionante chiar de la volan. Dacă ai condiție fizică, poți face drumeții prin chei și să descoperi priveliști și mai frumoase.

Citeste mai mult: https://www.ghiduri-turistice.info/ghid-turistic-vacanta-de-toamna-9-locuri-din-romania-unde-sa-te-bucuri-de-culorile-sezonului


Like it? Share with your friends!

581
1k share, 581 points

Comentarii

comentarii

Alege un format
Poveste
Povestește-ne despre o călătorie care te-a impresionat mai mult.
Video
Youtube, Vimeo or Vine Embeds
Image
Photo or GIF