fbpx
507

Dacă simți nevoia unui weekend relaxant, departe de stres, de trafic și de agitația orașului, atunci cu siguranță Valea Doftanei este locul în care trebuie să fii. În Valea Doftanei vei găsi, într-un cadru natural exceptional, un loc de răsfăț suprem, menit să îți readucă starea de bine și zâmbetul pe buze.

Valea Doftanei – Un colț de paradis românesc

Cadrul natural în care se află Valea Doftanei este unul feeric, plin de pădure verde și pășuni alpine cu plante rare. Aici vei găsi și cele mai multe zile însorite din an, temperatura medie anuală fiind de aproximativ + 10◦ C. Cum ar spune unii, e un loc numai bun de vacanță!

Fiind una dintre cele mai importante zone etnografice ale Prahovei, în Valea Doftanei vei vedea cum se păstrează  tradițiile și modul de viață simplu, păstoritul fiind principala activitate a localnicilor. Astfel că te vei relaxa plimbându-te prin crânguri, printre săteni și ale lor porturi tradiționale. Dacă vei dori să descoperi tainele țesutului, a brodatului sau a prelucrării lemnului află că sătenii sunt dornici să te ajute!

Cadru natural de vis la Valea Doftanei

Alte atracții ale zonei sunt Cheile Doftanei, Barajul Paltinu, Munții Grohotiș, Băile Telega, situl arheologic Trăisteni, Cariera de calcar, Cheile Urlătelui sau Castelul Iulia Hașdeu, Câmpina.

Rafinament la superlativ

Atra Doftana este perla ascunsă a zonei, locul care atrage sute de turiști dornici de relaxare într-un cadru unic și avangardist. Pensiunea Atra Doftana este așezată pe malul lacului Paltinu, are un design minimalist, o bucătărie internațională și un rafinament cum rar întâlnești în România. Ceea ce o face și mai interesantă este parcarea pe acoperiș  și recepția abruptă în inima dealului.

Atra Doftana – o pensiune cu design avangardist și rafinat

La Atra Doftana vei găsi camere curate, luxoase, amenajate cu bun gust și amplasate cu vederea către lac, precum și un personal amabil și politicos. Te poți bucura din plin și de momente de relaxare la saună, în sala de fitness sau plimbându-te cu bicicleta sau ATV-ul. Vara, pe lângă toate acestea, vei avea la dispoziție și caiace pentru a naviga pe apele limpezi ale lacului. O desfătare a simțurilor!

Camerele de la Atra Doftana, în număr total de opt, te vor întâmpina cu multă liniște, cu un design simplist și un decor menit să îți sporească confortul și buna dispoziție. Fiecare cameră a fost proiectată și amenajată într-un stil diferit, având o culoare specifică stării pe care dorești să o obții. Fie că alegi camera verde, cea violet, roșie sau albastră, îți garantez că nu vei mai dori să pleci din acest loc minunat!

Terasele în aer liber înconjurate de verdeață te vor primi în liniște pentru a savura din delicioasele preparate ale restaurantului. Fie că alegi preparate internaționale, fie că optezi pentru brânzeturi tradiționale ale Doftanei, toate bucatele, fără excepție sunt proapăt gătite și delicioase. În plus atmosfera relaxantă de vacanță, apa care susură și aerul proaspăt, te vor ține departe de cotidian și de griji.

Cum ajungi la Valea Doftanei

Valea Doftanei este situată la intersecția D.J. 102 I Câmpina – Brașov cu D.J. 102 A, se urmează traseul D.J. 101 S Comarnic – Secăria – Valea Doftanei și D.J. 101 T Valea Doftanei – Bertea – Slănic care face legătura între Valea Doftanei și Valea Teleajenului.

Valea Doftanei – Un loc unic în România

Drum bun și vreme bună!


Sursa: www.descoperalocuri.ro


Like it? Share with your friends!

507
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?