fbpx
562

Am pe birou o fotografie tare dragă. Anul ăsta m-am vindecat de teama de înălțime (măcar parțial) – în Retezat, într-o zi de august pe care mai că-mi vine s-o notez în calendar. A fost punctul culminant din turul de forță cu rucsacul în  spate pe care TravelGirls l-au făcut vara asta.

Îmi promisesem astă iarnă că vara asta voi reuși să urc un munte fără să mă lamentez prea mult. Și cum ne gândisem să facem cunoștință cu Retezatul, a rămas bătut în cuie: Vârful Peleaga, 2509. Ok, o fac și p-asta.

După câteva zile pe Valea Ialomiței în formulă completă  și o zi prin Țara Hațegului doar cu Narcisa, am reîntregit trupa într-o dimineață, pe la 7, în autogara din Hațeg. Destinația: Cârnic și de acolo, mai departe până la Cabana Pietrele, Gențiana și campare lângă Lacul Bucura, la 2040 m.

Retezatul m-a întâmpinat cu o ceață groasă, lăptoasă, numai bună de descurajat un novice ca mine. Unde mai pui că la un moment dat s-a pus pe o ploaie mocănească, cum numai la munte poți să ai parte. Așa că am parcurs un traseu ușor de o oră şi jumătate, pe drum forestier, în vreo 3 ore și ceva. Nici vorbă să ajungem în acea zi la Bucura – am campat la Pietrele şi s-a dovedit a fi cea mai bună alegere.

După o zi și jumătate, vremea s-a mai îmbunat așa că dis-de-dimineață am plecat  spre Bucura și Peleaga. Prima oprire – Cabana Gențiana – 30 de minute. Traseul e prin pădure, pe pietre… Bine că apucaseră să se zvânte pentru că așa ude cum erau în prima zi când am intrat în Retezat ne-ar fi dat ceva bătăi de cap. După o mică pauză la cabană ieşim în golul alpin – partea care mie îmi place cel mai mult. Mi-ar fi plăcut să văd o marmotă dar n-am avut noroc.


Citeste mai mult: https://www.travelgirls.ro/idei-de-vacanta/jurnalele-travelgirls/vf-peleaga-cum-mi-am-invins-frica-de-inaltime-la-peste-2500m.html


Like it? Share with your friends!

562
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?