fbpx
534
Una dintre cele mai mari plăceri care ne oferă posibilitatea de a descoperi noi culturi, de a ne simţi liberi, dar şi de a căpăta experienţă este de a călători. Cu toate astea, mulţi dintre noi ne gândim la cât de costisitoare ar putea fi vacanţele în destinaţii îndepărtate. Ei bine, există câteva secrete pe care Bright Side le-a împărtăşit şi care ne vor ajuta să călătorim mult mai ieftin.

1. Folosiţi rute combinate. Asta înseamnă să alegeţi şi să combinaţi diferite companii aeriene şi mijloace de transport pentru a ajunge la destinaţia dorită, care de multe ori vă permite să economisiţi destul de mult. Principala regulă aici este că ar trebui să căutaţi bilete la firme mari de transport. De exemplu, un zbor spre Roma cu o călătorie cu trenul spre Veneţia este, în general, mai ieftin decât un zbor direct spre Veneţia.

2. Un oraş „ascuns“. Un zbor direct de la punctul A la punctul B este adesea mai scump decât un zbor de la A la C cu o escală la B, ceea ce înseamnă că puteţi cumpăra un bilet la un zbor de legătură şi pur şi simplu nu mergeţi în a doua parte a călătoriei. Puteţi să vă creaţi propriul traseu cu un oraş „ascuns“ cu instrumente online, cum ar fi Skiplagged sau Flyshortcut.

3. Nu închiriaţi maşini în oraşe mari. O maşina închiriată este un mijloc bun de a călători între oraşe. Dar în interiorul unui oraş, acesta poate deveni mai mult o povară din cauza problemelor de parcare şi trafic. Pentru a economisi timp şi bani, utilizaţi transportul public sau, mai bine, închiriaţi o bicicletă.

4. Găsiţi oferte speciale. Multe agenţii de transport oferă preţuri bune pentru turişti. De exemplu, două persone pot folosi întregul transport public din Bavaria pentru o zi, la preţul de 31 de euro. Acesta este preţul pentru o persoană de la München până la Castelul Neuschwanstein dacă alegeţi să cumpăraţi bilete de unică folosinţă. În Marea Britanie, atunci când cumperi orice bilet de tren, poţi obţine un al doilea gratuit pentru a ajunge la diferite atracţii turistice populare.

5. Călătoreşte fără prea multe bagaje. Călătoria fără bagaje este o modalitate foarte bună de a economisi bani deoarece multe companii aeriene au redus preţurile pentru călătorii care lasă genţile acasă. De exemplu, pentru a zbura de la Billund (Danemarca) la Berlin (Germania) prin Ryanair vă poate costa doar 1 euro, în timp ce cu bagajele vă costă de cel puţin 15 ori mai mult.


Citeste mai mult: http://www.one.ro/lifestyle/vacante-si-calatorii/10-secrete-pentru-a-calatori-mai-ieftin-16686970


Like it? Share with your friends!

534
romtur.ro

Ghid turistic

Bună, vrei să afli mai multe informații despre destinațiile turistice din România sau ai nevoie de un sfat de călătorie?